Autor:

Ovocné tvarohové knedlíky pro žrouty

Střední
Ingredience
Tvaroh 1 kg
Dětská krupice 1 balíček
Rostlinný olej 1 dl
Vejce 3 ks
Ovoce  
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ostatní, Sladké, Pro děti

Všechno zpracujeme klasicky v těsto, lžící si ukrajujeme kousky, v dlani rozpleskáme na placku, vložíme ovoce dle sezóny a uhňácáme do kuličky.
Pokud by se čirou náhodou těsto lepilo (ale díky oleji by to dělat nemělo), šoupneme napřed těsto ze lžíce na talířek s krupicí nebo hrubou moukou, obrátíme ho v ní, aby se obalilo a potom teprve v rukách tvoříme ty placky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Gnocchi alla sorrentina Naučte se opravdové gnocchi! Články z

Komentáře k receptu: Ovocné tvarohové knedlíky pro žrouty

Komentáře

  1. Sylva Karešová   05.04.2008 | 1:03 | reagovat |

    Je pravda, že ne každý pochopí a ví, že se pak má ještě dělat to a to, jak dlouho, jak pozná to a to.. Takže souhlasím, že by se v receptech mělo uvádět vše, podrobně. To, že někdo nemá rád dlouhé recepty, to je jeho chyba. Druzí by naopak měli ocenit, že se z receptu dozvědí vše potřebné, tudíž, že i úplný začátečník dokáže pokrm zhotovit.Často je signálem hotovosti u knedlíků to, že vyplavou napovrch. Ale není na škodu, když se jeden zkusmo rozkrojí, jak zde už bylo psáno. Neboť i u kupovaných knedlíků se někdy na dobu vaření uvedenou na obale nedá spoléhat... Někdy prostě těstu trvá, než se zcela uvaří :-)

  2. Iva Bednarova   04.04.2008 | 11:47 | reagovat |

    ja bych rekla ze pani Veronika svou poznamkou myslela jako ze by se v receptu melo vubec objevit ze se to pak jeste i vari,aby si nekdo nemyslel ze to uhnaca a je hotovo ;-)

  3. Lol@   17.02.2008 | 21:34 | reagovat |

    Veroniko-to si děláte legraci,že? I blbec by pochopil,že se to musí vařit! Knedlíky jsou suprový, dávám 1 s *

  4. Gábina Houšková   11.07.2006 | 8:07 | reagovat |

    Veroniko, já vařím knedlíky 7 minut

  5. Květoslava B.   10.07.2006 | 22:30 | reagovat |

    Pro kuchařku začátečnici-každý dělá jinou velikost knedlíků,plněné se vaří jinou obu než prázdné, když dáte zmrazené ovoce musíte vařit déle než z čerstvého. Pokud si nejste jistá, zda jsou uvařeny, doporučuji nejprve vyndat z vody jeden, rozkrojit a pokud je hotový, vyndat i ostatní.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web