Autor:

Ovocné tvarohové knedlíky pro žrouty

Střední
Ingredience
Tvaroh 1 kg
Dětská krupice 1 balíček
Rostlinný olej 1 dl
Vejce 3 ks
Ovoce  
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ostatní, Sladké, Pro děti

Všechno zpracujeme klasicky v těsto, lžící si ukrajujeme kousky, v dlani rozpleskáme na placku, vložíme ovoce dle sezóny a uhňácáme do kuličky.
Pokud by se čirou náhodou těsto lepilo (ale díky oleji by to dělat nemělo), šoupneme napřed těsto ze lžíce na talířek s krupicí nebo hrubou moukou, obrátíme ho v ní, aby se obalilo a potom teprve v rukách tvoříme ty placky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Ovocné tvarohové knedlíky pro žrouty

Komentáře

  1. Sylva Karešová   05.04.2008 | 1:03 | reagovat |

    Je pravda, že ne každý pochopí a ví, že se pak má ještě dělat to a to, jak dlouho, jak pozná to a to.. Takže souhlasím, že by se v receptech mělo uvádět vše, podrobně. To, že někdo nemá rád dlouhé recepty, to je jeho chyba. Druzí by naopak měli ocenit, že se z receptu dozvědí vše potřebné, tudíž, že i úplný začátečník dokáže pokrm zhotovit.Často je signálem hotovosti u knedlíků to, že vyplavou napovrch. Ale není na škodu, když se jeden zkusmo rozkrojí, jak zde už bylo psáno. Neboť i u kupovaných knedlíků se někdy na dobu vaření uvedenou na obale nedá spoléhat... Někdy prostě těstu trvá, než se zcela uvaří :-)

  2. Iva Bednarova   04.04.2008 | 11:47 | reagovat |

    ja bych rekla ze pani Veronika svou poznamkou myslela jako ze by se v receptu melo vubec objevit ze se to pak jeste i vari,aby si nekdo nemyslel ze to uhnaca a je hotovo ;-)

  3. Lol@   17.02.2008 | 21:34 | reagovat |

    Veroniko-to si děláte legraci,že? I blbec by pochopil,že se to musí vařit! Knedlíky jsou suprový, dávám 1 s *

  4. Gábina Houšková   11.07.2006 | 8:07 | reagovat |

    Veroniko, já vařím knedlíky 7 minut

  5. Květoslava B.   10.07.2006 | 22:30 | reagovat |

    Pro kuchařku začátečnici-každý dělá jinou velikost knedlíků,plněné se vaří jinou obu než prázdné, když dáte zmrazené ovoce musíte vařit déle než z čerstvého. Pokud si nejste jistá, zda jsou uvařeny, doporučuji nejprve vyndat z vody jeden, rozkrojit a pokud je hotový, vyndat i ostatní.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web