Autor:

Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum

35 minut PT0H35M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Měkký tvaroh 1 ks
Vejce 1 ks
Bílé pečivo
rohlík na kostičky
1 ks
Hrubá mouka 2 lžíce
Krupice 2 lžíce
Sůl  špetka
Ovoce
dle chuti
 
Na knedlíky
Tvaroh
tvrdý
 
Cukr  
Máslo  
Šlehačka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta pak rukou (proto hňácum sajrajtum) utvoříme cca 6-8 koulí a na talířku je trochu obalíme ve strouhance, kterou mírně přimačkneme. Vkládáme do neosolené vařící vody na 12-15 minut (podle toho, jak rychle se voda začne po vložení zase vařit). Mezitím si podusíme jakékoliv ovoce - my nejvíc milujeme jablka, ryngle, švestky, můžeme ještě přisladit nebo přichutit jinak, např. skořící apod.
Uvařené knedlíky vyjmeme a hned roztrhneme vidličkami na půlky. Na talíř klademe půlky knedlíků řeznou stranou nahoru, na ně dáváme podušené ovoce, tvaroh, cukr, máslo, event. šlehačku - rozhodně není nutné, ale když už si dopřejeme kalorickou bombu, tak ať stojí za to!
Z tohoto množství jsou 2 porce. Rodina tyhle knedlíky vyžaduje, protože ovoce v nich není jen vařené a těsto kolem nasáklé. Budou vám chutnat, zkuste!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum

Komentáře

  1. Anonym   25.02.2008 | 11:09 | reagovat |

    Vůbec poprvé jsem dělala ovocné knedlíky - velice se mi povedly, byly výborné !!!! Akorát to hňácum předtím, než se utvoří koule - to je opravdu trefné :-)))

  2. Lenka S   03.08.2007 | 20:38 | reagovat |

    Chcete se zasmát? Při prvním zběžném čtení jsem překlep na druhém řádku (soliovoce) pochopila jako zkomoleninu slova slivovice a marně dumala, jak přidám špetku slivovice.

  3. Eva Walová   13.10.2006 | 10:00 | reagovat |

    Paní Jano, děkuji za recept, výýýborný, mému ročnímu synátorovi moooc chutnaly. Udělala jsem omáčku z jahod se zakysanou smetanou a polila jsem je. Dobrota, dávám jedna.

  4. Anonym   01.08.2006 | 13:22 | reagovat |

    Dělám podobné knedlíky, ale z klasického tvarohového těsta. Většinou s jahodami, borůvkami popř. v zimě s kompotem, prostě s ovocem, co se těžko balí. Říkáme tomu inverzní knedlíky.

  5. Anonym   01.08.2006 | 12:59 | reagovat |

    Dělám podobné knedlíky, ale z klasického tvarohového těsta. Většinou s jahodami, borůvkami popř. v zimě s kompotem, prostě s ovocem, co se těžko balí. Říkáme tomu inverzní knedlíky.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web