ovocné knedlíky tvarohové II.

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hrubá mouka
    • 100
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g máslo
    • 0,1
      l mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g ovoce
  • Na posypání a polití
    • 80
      g máslo
    • 80
      g tvrdý tvaroh
    • 50
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse třeme 30g másla se solí, po částech přidáváme a zatřeme tvaroh, vejce a pak střídavě mléko a mouku. Vláčné těsto lehce vyválíme v placku, kterou nakrájíme na pruhy a ty na čtverce. Do každého vložíme 1 meruňku, švestku nebo 3-4 višně, dobře zabalíme a zakulatíme. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu. Knedlíky v ní vaříme šest až osm min. Když vyplavou na povrch, zkusíme jeden překrojit, zda je dobře provařen. Knedlíky scedíme. Podáváme je sypané cukrem, strouhaným tvarohem a pokapané roztopeným máslem. Knedlíky je možné dělat i ze zmrazeného ovoce. Ovoce nerozmrazujeme, obalujeme je do těsta ztuhlé a hned vaříme, protože ovoce při rozmrazení by zředilo těsto a to by změklo. Uvedené množství postačuje jako moučník. Pokud mají být knedlíky konzumovány jako hlavní jídlo je nutné množství surovin 2-3x zvýšit.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miti
    Miti |

    18. 6. 2011 15:14

    těsto se mi docela špatně zpracovávalo (jsem začátečník), ale knedlíky byly výborné! recept chválím :-)