Ovocná šťáva z červené řepy

Střední
Ingredience
Červená řepa 2 kg
Voda 5 l
Kyselina citronová 100 g
Cukr 4 kg
Umělé sladidlo 40 ks
Tresť
(jahodová, malinová, borůvková apod.)
2 ks
Konzervační přípravek  

Postup přípravy:

Očištěnou syrovou řepu nastrouháme, přidáme vodu a kyselinu citronovou a 1,5 hodiny vaříme. Potom řepu scedíme.

1.varianta: do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr, tresť, konzervační přípravek (množství podle návodu na sáčku) a dobře rozmícháme (už znovu nevaříme). Studené plníme do jakýchkoliv lahví (mám vyzkoušené PET lahve) a uzavřeme.

2 varianta, bez konzervačního přípravku: do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr a přivedeme k varu. Pak přidáme tresť a horké plníme do okurkových lahví, zavíčkujeme, opatrně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Takhle zavařená šťáva vydrží velmi dlouho a já využiji okurkové lahve, kterých mám velmi mnoho. Před upotřebením šťávu přeliji pro snazší manipulaci do lahve s úzkým hrdlem.

!!! Ovocnou tresť vybíráme tak, aby vůně ladila s barvou (ananasová, nebo meruňková červená šťáva by působila poněkud divně) :-))))))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Ovocná šťáva z červené řepy

Komentáře

  1. Ahoso   12.03.2012 | 14:46 | reagovat |

    Dobrý den,
    pokud vím, tak vařením řepa ztrácí řepa většinu svých látek :'(
    Doporučuji čerstvou červenou řepu projet odšťavňovačem a 1x týdně si dát skleničku a určitě to má větší účinek než uvařená řepa ;-)

    Markéta

  2. jana   18.09.2011 | 21:07 | reagovat |

    Dobrý večer,

    marně se snažím sehnat nějakou jinou tresť než mandlovou, rumovou a ananasovou.
    Poradíte mi, prosím?

    S pozdravem,

    Jana

    1. Libor   12.10.2011 | 21:14 | reagovat |

      vyzkoušej te malinovou,višňovou a nebo jahodovou,vynikající u nás běžně k dostání v drogerii a nebo v Jednotě Mor.Krumlově

  3. gabriela   10.12.2010 | 21:12 | reagovat |

    recept se mi líbí tak ho chci vyzkoušet.
    Ale chci se zeptat, když to nechám vychladnout (myslím v té druhé variantě), kde to mám skladovat (stačí sklep, pokoj a nebo lednice). a také jak dlouho to může být skladováno?
    Děkuji :-)

  4. Anna Březinová   26.10.2007 | 21:55 | reagovat |

    Každý rok pěstuji červenou řepu na šťávu, protože je velice zdravá (játra a slinivka) a ta sklenička tresti není v podstatě žádná chemie a je moc dobrá, Používám tresti malinovou, jahodovou a griotku na chuť po višních.

  5. Petra Plevová   26.10.2007 | 16:22 | reagovat |

    Já se nezlobím,klidně si kupte ovocný sirup v obchodě(když si přečtete složení,zjistíte,že v tom žádný rozdíl není).A co se týká práce,tak ta mi nevadí.Snažím se zpracovat všechny výpěstky ze zahrady.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web