Ovocná šťáva z červené řepy

Střední
Ingredience
Červená řepa 2 kg
Voda 5 l
Kyselina citronová 100 g
Cukr 4 kg
Umělé sladidlo 40 ks
Tresť
(jahodová, malinová, borůvková apod.)
2 ks
Konzervační přípravek  

Postup přípravy:

Očištěnou syrovou řepu nastrouháme, přidáme vodu a kyselinu citronovou a 1,5 hodiny vaříme. Potom řepu scedíme.

1.varianta: do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr, tresť, konzervační přípravek (množství podle návodu na sáčku) a dobře rozmícháme (už znovu nevaříme). Studené plníme do jakýchkoliv lahví (mám vyzkoušené PET lahve) a uzavřeme.

2 varianta, bez konzervačního přípravku: do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr a přivedeme k varu. Pak přidáme tresť a horké plníme do okurkových lahví, zavíčkujeme, opatrně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Takhle zavařená šťáva vydrží velmi dlouho a já využiji okurkové lahve, kterých mám velmi mnoho. Před upotřebením šťávu přeliji pro snazší manipulaci do lahve s úzkým hrdlem.

!!! Ovocnou tresť vybíráme tak, aby vůně ladila s barvou (ananasová, nebo meruňková červená šťáva by působila poněkud divně) :-))))))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Ovocná šťáva z červené řepy

Komentáře

  1. Ahoso   12.03.2012 | 14:46 | reagovat | závadný

    Dobrý den,
    pokud vím, tak vařením řepa ztrácí řepa většinu svých látek :'(
    Doporučuji čerstvou červenou řepu projet odšťavňovačem a 1x týdně si dát skleničku a určitě to má větší účinek než uvařená řepa ;-)

    Markéta

  2. jana   18.09.2011 | 21:07 | reagovat | závadný

    Dobrý večer,

    marně se snažím sehnat nějakou jinou tresť než mandlovou, rumovou a ananasovou.
    Poradíte mi, prosím?

    S pozdravem,

    Jana

    1. Libor   12.10.2011 | 21:14 | reagovat | závadný

      vyzkoušej te malinovou,višňovou a nebo jahodovou,vynikající u nás běžně k dostání v drogerii a nebo v Jednotě Mor.Krumlově

  3. gabriela   10.12.2010 | 21:12 | reagovat | závadný

    recept se mi líbí tak ho chci vyzkoušet.
    Ale chci se zeptat, když to nechám vychladnout (myslím v té druhé variantě), kde to mám skladovat (stačí sklep, pokoj a nebo lednice). a také jak dlouho to může být skladováno?
    Děkuji :-)

  4. Anna Březinová   26.10.2007 | 21:55 | reagovat | závadný

    Každý rok pěstuji červenou řepu na šťávu, protože je velice zdravá (játra a slinivka) a ta sklenička tresti není v podstatě žádná chemie a je moc dobrá, Používám tresti malinovou, jahodovou a griotku na chuť po višních.

  5. Petra Plevová   26.10.2007 | 16:22 | reagovat | závadný

    Já se nezlobím,klidně si kupte ovocný sirup v obchodě(když si přečtete složení,zjistíte,že v tom žádný rozdíl není).A co se týká práce,tak ta mi nevadí.Snažím se zpracovat všechny výpěstky ze zahrady.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web