Ovocná bábovka

Hodnocení:

Moje:

50 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 300
      ml voda
    • 3
      lžička kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička ocet
    • 8
      lžíce olej
    • 1
      ks broskvový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do větší mísy dáme 2 hrnky mouky spolu s cukrem krystal, vanilkovým cukrem, olejem, octem, vodou, práškem do pečiva a pečlivě promícháme.. ( pokud chcete mít bábovku vláčnější doporučuji ojel nahradit herou)
2
1/2 mísy tohoto těsta vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy.
3
Broskev (nebo jiné ovoce dle chuti) nakrájíme na tenoučké plátky a poklademe navrch bílého těsta.
4
Do zbylé poloviny co nám zbyla v míse přidáme kakao zamícháme a dolejeme do formy.
5
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů po 10 minutách stahuji na 170
6
Já osobně bábovku ještě ve finále polévám čokoládou.
7
Přeji dobrou chuť!
8
----
9
//Bábovka je vhodná i pro lidi s alergií na mléko či vajíčka...//

Komentáře k receptu

  • Patrik
    Patrik |

    26. 2. 2012 20:04

    to je zajímavý :-))