Ovoce v karamelu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ovoce broskve, hrušky, čerstvé hroznové víno
    • cukr sypký
    • šlehačka
    • mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr za stálého míchání necháme v kastrůlku rozpustit a zežloutnout. Zalijeme vodou a světlý karamel necháme povařit. Oloupané a na čtvrtiny nakrájené ovoce v karamelu podusíme do měkka. Vychladlý kompot naplníme do skleněných misek, ozdobíme šlehačkou a posypeme posekanými mandlemi. Je to příjemné letní osvěžení.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    1. 6. 2007 09:32

    Nešlo by to upřesnit? Kolik cukru na kolik vody? Nikdy jsem karamel nedělala.