Autor:

Ovesné bagetky s bylinkovým máslem

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 4
Bagetky
Ovesné vločky
mleté
200 g
Hladká mouka 150 g
Voda 250 ml
Olej 3 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 2 lžička
Droždí 1/2 kostka
Bylinkové máslo
Máslo 125 g
Česnek
2-3 stroužky dle chuti
 
Majoránka
dle chuti
 
Oregáno
dle chuti
 
Tymián
špetka
 
Sůl  
Pepř mletý  
Ovesné bagetky s bylinkovým máslem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Bagetky
Utřeme droždí s cukrem na kaši, přidáme ostatní ingredience (vločky melu v mixéru na oříšky), vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Těsto rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme 4 bagetky, ty podélně 2-3x nařízneme a potřeme vejcem rozšlehaným s troškou vody. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Bylinkové máslo
Do misky nebo hlubokého talíře dáme máslo (já dělám už od oka, takže je možné, že buď zbyde nebo bude méně), sůl, pepř, prolisovaný česnek a bylinky a utřeme na „pomazánku“. Upečené bagetky nakrájíme buď na plátky a ty pomažeme máslem, položíme na plech s pečícím papírem a zapečeme dozlatova.
Nebo částečně nakrojíme (zářezy nedovedeme až do konce, aby bageta držela v celku), promažeme bohatě máslem a zapečeme v troubě asi 8-10 minut. Pokud bagety zbydou, můžeme promazat, zamrazit a rozpéct později.

My takto upravené bagety (i kupované) podáváme s opečenými krabími tyčinkami a česnekovým dresingem z kysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Ovesné bagetky s bylinkovým máslem

Komentáře

  1. lestray   04.06.2013 | 20:46 | reagovat | závadný

    nevim proc, ale vubec nebyly nadychane, spise takove prisrazene, nevim jestli je to moji nesikovnosti, nebo receptem :(

    1. Tepa   08.02.2015 | 15:47 | reagovat | závadný

      Také tak dopadly, jak kdyby to nevykynulo

  2. RauM   11.01.2012 | 13:26 | reagovat | závadný

    na obrázku samotná bagetka - bez másla

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web