Autor:

Osvěžující citronová roláda

Střední
Na těsto
Vejce 4 ks
Cukr 80 g
Polohrubá mouka 120 g
Sůl  špetka
Prášek do pečiva  špetka
Na náplň
Želatina 4 plátek
Mascarpone 250 g
Citronová kůra  
Cukr 40 g
Šlehačka 120 ml
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut.

Hotové přendáme na utěrku posypanou moučkovým cukrem a ihned srolujeme. Na krém namočíme želatinu. Mascarpone (já používám kysanou smetanu), citronovou šťávu, kůru a cukr našleháme. Vymačkáme želatinu a rozpustíme. Smícháme se třemi lžícemi krému z mascarpone, dobře rozmícháme a přidáme zbytek krému.

Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku. Necháme chvilku odpočinou. Těsto rozbalíme, namažeme krémem a opét srolujeme. Nakonec jen posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Osvěžující citronová roláda

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web