Autor:

Ostré somálské karí

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
trupy
1/2 kg
Brambory 2 ks
Rajčata 2 ks
Cibule 3 ks
Česnek 3 stroužek
Kari
ostré
2 lžička
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2 sklenice vody a dusíme do měka. Nakonec přidáme rajčata.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Ostré somálské karí

Komentáře

  1. Pavla II   12.02.2007 | 16:25 | reagovat |

    Nejsem sice autorkou receptu, ale kureci hrbety se daji koupit v obchode s drubezim masem celkem bez problemu a stoji par korun. Ja je docela kupuju na polevku, nebo je pecu s cibuli a houbama jako zaklad na rizeto. Jsou to vlastne kureci zada.

  2. Jana   28.10.2006 | 15:26 | reagovat |

    Já takhle vařím kuře porcované na menší díly,doma mu říkáme podle mého zeťě Shirazovo kuře.Je Arab,a tohle kuře je vynikající.Dám na pánev malé množství oleje,2 větší cibule,6 stroužků česneku-pokrájet.Osmahnout do sklovita,pak 3-4 rajčata bez slupky,nejlíp předem zmražená a nastrouhat.Podusit 5 min,pak přidat porce kuřete bez kůže,vmíchat bobkový list,červenou mletou papriku,kari,chilli,garam masalu-dávám od každého lžičku.Dusit pod poklicí,minimálně podlévat,trochu osolit.Vznikne ostrá hustá omáčka,výborná.S čapáty lahůdka.Ostrost upravíte podle sebe,můžete samozřejmě podávat i s rýží-nesolenou.

  3. Hana Rožníčková   23.10.2006 | 11:30 | reagovat |

    Tak jo, necháme se překvapit co z toho vyleze.

  4. Jaroslava Oumarová   23.10.2006 | 11:18 | reagovat |

    Hanko, mě slovo hřbet evokuje kosti, proto se ptám:-)) Ale snad to autor/ka vysvětlí...

  5. Hana Rožníčková   23.10.2006 | 11:01 | reagovat |

    Jarko, já myslím, že je jedno jestli to uděláte z prsních řízků nebo ze stehenních. Na stehenních bývá trochu tuk a dělám z nich i čínu, akorát o pár minut déle než z prsních.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web