Autor:

Ostré somálské karí

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
trupy
1/2 kg
Brambory 2 ks
Rajčata 2 ks
Cibule 3 ks
Česnek 3 stroužek
Kari
ostré
2 lžička
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2 sklenice vody a dusíme do měka. Nakonec přidáme rajčata.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Ostré somálské karí

Komentáře

  1. Pavla II   12.02.2007 | 16:25 | reagovat | závadný

    Nejsem sice autorkou receptu, ale kureci hrbety se daji koupit v obchode s drubezim masem celkem bez problemu a stoji par korun. Ja je docela kupuju na polevku, nebo je pecu s cibuli a houbama jako zaklad na rizeto. Jsou to vlastne kureci zada.

  2. Jana   28.10.2006 | 15:26 | reagovat | závadný

    Já takhle vařím kuře porcované na menší díly,doma mu říkáme podle mého zeťě Shirazovo kuře.Je Arab,a tohle kuře je vynikající.Dám na pánev malé množství oleje,2 větší cibule,6 stroužků česneku-pokrájet.Osmahnout do sklovita,pak 3-4 rajčata bez slupky,nejlíp předem zmražená a nastrouhat.Podusit 5 min,pak přidat porce kuřete bez kůže,vmíchat bobkový list,červenou mletou papriku,kari,chilli,garam masalu-dávám od každého lžičku.Dusit pod poklicí,minimálně podlévat,trochu osolit.Vznikne ostrá hustá omáčka,výborná.S čapáty lahůdka.Ostrost upravíte podle sebe,můžete samozřejmě podávat i s rýží-nesolenou.

  3. Hana Rožníčková   23.10.2006 | 11:30 | reagovat | závadný

    Tak jo, necháme se překvapit co z toho vyleze.

  4. Jaroslava Oumarová   23.10.2006 | 11:18 | reagovat | závadný

    Hanko, mě slovo hřbet evokuje kosti, proto se ptám:-)) Ale snad to autor/ka vysvětlí...

  5. Hana Rožníčková   23.10.2006 | 11:01 | reagovat | závadný

    Jarko, já myslím, že je jedno jestli to uděláte z prsních řízků nebo ze stehenních. Na stehenních bývá trochu tuk a dělám z nich i čínu, akorát o pár minut déle než z prsních.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web