Ostré fazole II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 2
      ks klobása
    • zelenina
    • mrkev
    • kečup - jemný
    • majoránka
    • oregáno
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda
    • máslo
    • chleba
    • cibule nebo ještě lépe jarní cibulka
    • pórek dejte, kolik máte rádi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se vypeče a pustí omastek a dobrou šťávu. Pak přidám na kostičky nakrájenou zeleninu. Nechám osmahnout, pak přileju od oka trochu vody a podusím pod pokličkou.
2
Pak vysypu fazole, pozor, nejprve vylijte nálev. Poté přidám kečup, moc dobrý je jemně pálivý. Můžu zase přidat vodu, kečup, zkrátka vyrobím takovou kečupovou omajdu. Pak zbývají bylinky, koření, určitě přisolte, opepřete a nakonec přidejte prolisovaný česnek. Já kupuju takový ten fialový, kulatý, co nemá stroužky a víc pálí. Toho dávám 2 kusy. Klasického dejte klidně víc, není tak ostrý.
3
Chuť můžete zjemnit přidáním másla. Podáváme s chlebem.
Zařazení: Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.