Osmažená Italská jablka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks jablka
    • 25
      g mouka
    • 0,3
      sklenice mléko 1/3 skleničky
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • olej na smažení
    • moučkový cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme jablka. Vyjmeme jadřinec a nakrájíme je na silnejší plátky. Uložíme je na talíř a posypeme cukrem.
2
Zpěníme vejce s cukrem, pak přidáme mouku a sůl. Můžeme dát míň soli a trochu cukru i do těsta. Přidáme trochu mléka, aby těsto bylo víc tekuté.
3
Plátky jablka pak lžící vkládáme do těsta a obalené je vkládáme do pánve s hodně rozpáleným olejem a smažíme. Po smažení je položíme na talíř s ubrouskem, aby nasákl zbytek oleje, posypeme moučkovým cukrem a za tepla podáváme.
Zařazení: Pokrmy Ostatní Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.