Orzo-rýžový pilaf

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek drůbeží vývar
    • 1
      šálek voda
    • sůl
    • 2
      lžička máslo nebo olej
    • 0,5
      šálek jarní cibulka nakrájená
    • 0,5
      šálek rýže dlouhozrnná
    • 0,5
      šálek orza
    • 1
      lžíce pažitka nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Orestujeme cibulku, přidáme rýži a orzo, chvíli ohříváme za stálého míchání a přidáme vývar a vodu. Osolíme a přivedeme k varu. Přikryjeme, zmírníme plamen a necháme 20 min. vařit na malém plamínku. Nakonec vmícháme pažitku a ihned podáváme. Kdo chce, může pak k rýži přidat i mraženou zeleninu.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Monika T
    Monika T |

    13. 11. 2009 23:10

    Orzo sú semolinové cestoviny v tvare ryže.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    13. 11. 2009 12:26

    Prosím,co je "orzo" ??