Oříšková roláda s tvarohem

Střední
Ingredience
Vlašské ořechy 110 g
Cukr krystal 110 g
Vejce
5 větších nebo 6 menších
 
Máslo
na vymazání plechu
 
Hrubá mouka
na vysypání plechu
 
Na náplň
Tvaroh
zelený
250 g
Máslo
150–200 g - a moučkový cukr podle chuti
 
Na dochucení náplně
Marmeláda  
Ovoce  
Kokos  
Máslo
a příště dám 200 g, aby krém byl tužší
150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný nízký plech (vymažeme i strany). Těsto není husté, ale přesto mu pomůžeme do stran a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme kolem deseti minut. URČITĚ NEPEČTE NA PEČÍCÍM PAPÍŘE. Upečenou placku vyndáme a nemusíme hned srolovat. Necháme vychladnout.

Náplň: hodně změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme ovoce, kokos nebo marmeládu (podle vaší chuti). Před mazáním na těsto dejte krém trochu ztuhnout do ledničky a pak ho teprve naneste na placku. Roládu polijeme čokoládou a necháme v lednici ztuhnout určitě do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Oříšková roláda s tvarohem

Komentáře

  1. ladislava staffenová   16.03.2009 | 16:08 | reagovat | závadný

    V náplni je prostě změklé máslo, tvaroh, cukr a zbytek. Já sice chápu, proč ne na pečícím papíře - on se papír rád do těsta zapeče - ale při troše zkušenosti to vyjde, jinak je jestli si nejste jistí, tak raději při vymazaném plechu. . Autorka sice zapomněla na tvaroh, ale určitě to zkuste, je to skvělé ;-)

  2. Frantiska :)   16.03.2009 | 14:52 | reagovat | závadný

    cetla jsem doufam pozorne a tvaroh v postupu nevidim

  3. Marie L.   16.03.2009 | 14:19 | reagovat | závadný

    Tvaroh je v ingrediencích v náplni. Proč nepéct na papíře? Má to nějaký vliv na kvalitu? či na něco?

  4. Zdena z JM   16.03.2009 | 14:01 | reagovat | závadný

    Já v postupu práce ten tvaroh taky nevidím.

  5. Hana Lorencová   16.03.2009 | 13:33 | reagovat | závadný

    Paní Řezníčková, přečtěte si recept pozorně...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web