Oříšková roláda s tvarohem

Střední
Ingredience
Vlašské ořechy 110 g
Cukr krystal 110 g
Vejce
5 větších nebo 6 menších
 
Máslo
na vymazání plechu
 
Hrubá mouka
na vysypání plechu
 
Na náplň
Tvaroh
zelený
250 g
Máslo
150–200 g - a moučkový cukr podle chuti
 
Na dochucení náplně
Marmeláda  
Ovoce  
Kokos  
Máslo
a příště dám 200 g, aby krém byl tužší
150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný nízký plech (vymažeme i strany). Těsto není husté, ale přesto mu pomůžeme do stran a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme kolem deseti minut. URČITĚ NEPEČTE NA PEČÍCÍM PAPÍŘE. Upečenou placku vyndáme a nemusíme hned srolovat. Necháme vychladnout.

Náplň: hodně změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme ovoce, kokos nebo marmeládu (podle vaší chuti). Před mazáním na těsto dejte krém trochu ztuhnout do ledničky a pak ho teprve naneste na placku. Roládu polijeme čokoládou a necháme v lednici ztuhnout určitě do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: Oříšková roláda s tvarohem

Komentáře

  1. ladislava staffenová   16.03.2009 | 16:08 | reagovat |

    V náplni je prostě změklé máslo, tvaroh, cukr a zbytek. Já sice chápu, proč ne na pečícím papíře - on se papír rád do těsta zapeče - ale při troše zkušenosti to vyjde, jinak je jestli si nejste jistí, tak raději při vymazaném plechu. . Autorka sice zapomněla na tvaroh, ale určitě to zkuste, je to skvělé ;-)

  2. Frantiska :)   16.03.2009 | 14:52 | reagovat |

    cetla jsem doufam pozorne a tvaroh v postupu nevidim

  3. Marie L.   16.03.2009 | 14:19 | reagovat |

    Tvaroh je v ingrediencích v náplni. Proč nepéct na papíře? Má to nějaký vliv na kvalitu? či na něco?

  4. Zdena z JM   16.03.2009 | 14:01 | reagovat |

    Já v postupu práce ten tvaroh taky nevidím.

  5. Hana Lorencová   16.03.2009 | 13:33 | reagovat |

    Paní Řezníčková, přečtěte si recept pozorně...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web