Orientální růžičková kapusta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      česnek
    • 1
      cibule
    • vývar
    • sůl
    • zázvor
    • 500
      g růžičková kapusta
  • Zálivka
    • 1
      špetka glutasol Nebo Vegeta
    • 1
      lžička maizena Nebo Solamyl
    • 2
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustičky uvaříme ve slané vodě (5-7 minut). Vyjmeme, dáme okapat. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a cibuli, osmahneme přidáme kapustičky, zázvor a vývar. Podusíme asi 3-4 minuty.
2
V šálku umícháme víno se sojovou omáčkou, cukrem, glutasolem a namočenou maizenou. Vlijeme ke kapustičkám, zamícháme a krátce povaříme. Podáváme jako přílohu k masu nebo s vařenými brambory.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Natali
    Natali |

    20. 10. 2006 18:59

    Ruzickova kapusta je horka dokud se uplne nedovari, chce to rozkrojit jednu a ochutnat.

  • Ivana
    Ivana |

    13. 1. 2006 20:24

    Mila Pavlinko, slysela jsi nekdy o tom, ze na internet se muzes pripojit i v cizine? Tady si zrovna na hacky a carky nepotrpi. Je mi lito, ze jsi se okradala o cas a snazila se byt ironicka, tve poznamky byly totiz mimo misu. Jinak Ti preji mnoho horkych chvil u plotny. Mej se Vladko.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    5. 1. 2006 20:25

    Ta čeština je ale zrádná. bez háčku je horká a s háčkem hořká. Možná právě to měla na mysli Ivana. Proč hned ta jedovatost.Pavlo?

  • pavla švestková
    pavla švestková |

    5. 1. 2006 12:19

    To bude asi tim že prošla varem.Ivanko. A věci prošlé touto úpravou, zhusta horké bývají.

  • Ivana Rosicka
    Ivana Rosicka |

    4. 1. 2006 19:22

    Recept sam o sobe je bezva, ale kapusta byla po uvareni strasne horka, vi nekdo cim to je?

  • pavla švestková
    pavla švestková |

    12. 4. 2005 12:31

    Je to výborné, lehké jídlo vynikající chuti.Bála jsem se toho zázvoru,ale je přesně na svém místě.Super!