Orientální kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: luckymili

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg kuřecí maso celé kuře (1,2-1,5 kg)
    • 65
      ml sojová omáčka
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce omáčka teriyaki
    • hnědý cukr
    • 2
      lžíce sherry suché sherry
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      ks šalotka na jemno pokrájené (nebo pórku),
    • 1
      lžička zázvor jemně nastrouhaný
    • koření pěti vůní
    • 1,4
      lžička olej sezamový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce dobře promícháme všechny přísady. Očištěné kuře vložíme do plastického sáčku, nalijeme na něj marinádu a dobře protřepeme. Kuře i se sáčkem dáme do lednice na 1-2 dny a občas převracíme.
2
Před pečením, kuře ze sáčku vytáhneme, vložíme na pekáč a dáme péci do trouby (horkovzdušná 180 °C, asi 1 1/4 až 1 1/2 hodiny). Každých 10-15 minut potíráme zbylou marinádou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Sumo Boss
    Sumo Boss |

    21. 2. 2016 14:26

    Podobne, ale trochu ine Teriyaki kura tak, ako sa pripravuje v Japonsku: http://premuza.noviny.sk/c/relacie/do-japonska-za-receptami-rychle-a-jednoduche-kuracie-teriyaki

  • Margita
    Margita |

    16. 3. 2006 07:53

    Ďakujem pekne. Určite vyskúšam.

  • luckymili
    luckymili |

    14. 3. 2006 08:51

    Pokud budete kuře dále používat, např. do lebanonských placků, je obsah soli dostačující, pokud ho chcete podávat samostatně, můžete přidat více sojové omáčky a nechat naložené déle, klidně i 2 dny, nebo rozporcovat a naložit, ale několikrát převrácet.

  • Margita
    Margita |

    13. 3. 2006 07:46

    Prosím o odpoveď:kura nesoliť? Stačia tie ingrediencie?Ďakujem.

  • Kajka
    Kajka |

    10. 3. 2006 20:37

    Mockrát děkuji a už se těším , až Váš recept vyzkouším. Určitě se ozvu, jak to dopadlo.

  • luckymili
    luckymili |

    10. 3. 2006 18:26

    250 ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje, 3 hrnky /375g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí. Tento předpis jsem již upravila pro kynuté těsto do Domácí pekárny, takže sušené droždí můžete nahradit čerstvým, pokud ho budete zadělávat ručně. Z vykynutého těsta vytvoříme 20 kuliček a ty rozválíme na placky. Opékáme je na suché pánvi z každé strany asi 1 minutu. Osvědčila se mi plochá pánev na palačinky.Těsto máme přikryté potravinovou folii, aby nevysychalo. A hotové placky udržujeme teplé. Potom je pomažu třeba sladkokyselou omáčkou, doprostřed dám obrané kuře, pokapu čili omáčkou, naložím nakrájenou zeleninu, kyselou smetanu a stočím.

  • Kajka
    Kajka |

    9. 3. 2006 21:30

    Pošlete prosím ten recept na ty placky? Děkuji

  • luckymili
    luckymili |

    9. 3. 2006 16:23

    Sherry už je vlastně nahrážka rýžového vína, ale mucí být suché - dry, vydrží hodně dlouho, protože se používá jen po lžících. Předpis na placky vám můžu zaslat, je jednoduchý.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 3. 2006 22:34

    Prosím , dá se to sherry něčím nahradit? Recept vypadá moc dobře, ráda vyzkouším. A to myslíte recept na tu Lebanonskou placku?Děkuji

  • luckymili
    luckymili |

    6. 3. 2006 18:36

    Omáčka teriyaki je k dostání ve všech větších supermarketech, já ji kupuji v Tescu, nebo Hypernově a nejlepší je značky Kikkoman, není nejlevnější /250ml asi 50,-/ ale nedává se ji moc a užívá se v hodně asijských pokrmech, prostě vydrží dlouho. Pokud máte zájem, my se doma můžeme po tomle kuřeti utlouci, když je obrané v tkz. Lebanonské placce, můžu poslat recept.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    6. 3. 2006 12:23

    To si nechám líbit ,ale prosím,co je om.teriyaki,kde seženu a event.nahradím či jakou má chuť ?