Orientální jehněčí kebaby

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g sušené meruňky
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule (najemno pokrájená)
    • 1
      stroužek česnek (rozdrcený)
    • 500
      g jehněčí maso (mleté)
    • 40
      g pistácie (sekané)
    • 1
      lžíce sušená máta (+1/2 svazku čerstvé)
    • 500
      g bílý jogurt
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • koriandr - mletý
    • římský kmín
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté maso promíchejte s meruňkami, pistáciemi, kořením, sušenou mátou, 200 g jogurtu a podušenou cibulí s česnekem. Dobře prohněťte, utvořte kuličky, zploštěte je a napíchněte na špíz nebo špejli, předem namočenou ve studené vodě. Grilujte 12 až 15 minut, obracejte a potírejte olejem. Podávejte se zbylým jogurtem dochuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a pokrájenou čerstvou mátou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.