Ořechy zavařené v mikrovlnce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyloupané ořechy nandáme do čistých a suchých sklenic, dáme do mikrovnky a nastavíme na plný výkon 1,5 minuty. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru tak na 5 minut a pak uložíme do spíže. Nelekejte se, že se po zavíčkování sklenice orosí, pára se znovu vstřebá. Takto zavařené vydrží několik let.
2
Tento recept můžete použít, když vám nezbývá na ořechy místo v mrazáku.
Zařazení: Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Eliška
    Eliška |

    16. 10. 2015 21:26

    Nápad mě velice zaujal, zavařit je v mikrovlnce....chtěla jsem se zeptat, musím před tím ořechy nechat usušit? nebo je mohu rovnou po sběru mohu takto zavařit? Děkuju za odpověď

  • Hanka
    Hanka |

    1. 10. 2012 10:29

    Dobrý den, také jsem to zkusila - ořechy " pustily " trochu vody ( cca 1,5 lžičky ), která zůstává na dně. Je to v pořádku?

  • Hanka
    Hanka |

    1. 10. 2012 10:27

    Dobrý den, také jsem to zkusila, ale ořechy " pustily" trochu vody ( cca 1,5 lžičky ), která zůstává na dně. Je to v pořádku?

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    14. 8. 2008 23:28

    Heli, moc děkuji za perfektní nápad. Doteďka jsem ořechy zavařovala v hrnci. V mikrovlnce je to raz, dva. Za ochotu a bezva nápad dávám 1.

  • Hela -
    Hela - |

    18. 1. 2008 17:30

    Na chuti ani vzhledu ořechů vůbec nepoznáte, že byly předtím zavařené.

  • Kateřina Lašáková
    Kateřina Lašáková |

    2. 12. 2007 10:12

    Jak potom ty zavařené ořechy chutnají? A "nepřipálí se" v té mikrovlnce? Máme dost ořechů. ale zatím je mám nevyloupané (už druhým rokem),jenže nevím jestli už nezežlukly. Takže takto by se daly asi zachránit.

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    23. 10. 2007 11:34

    Vítám váš recept,nutně potřebuji.děkuje helipeli

  • Anonym
    Anonym |

    23. 10. 2007 07:04

    Skvělá inovace.Dělám je takto klasicky v troubě.Toto je rychlejší.Dík.PS