Ořechový chléb III.

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 650 g
Sůl 1 lžička
Máslo 30 g
Vlašské ořechy 125 g
Voda 400 ml
Petrželová nať
nasekaná
2 lžička
Sušené droždí 7 g
Slunečnicový olej
na vymazání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme změklé máslo a ořechy, petržel a droždí. Uprostřed přísad uděláme důlek a nalijeme do něho vodu. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače nebo vařečkou. Dáme kynout na teplo na 1 1/2 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude. Lehce vymažeme 2 plechy slunečnicovým olejem. Těsto znova zpracujeme 2-3 minuty, až je hladké a pružné. Rozdělíme těsto napůl. Z každé půlky vytvarujeme kouli a dáme na plech. Přikryjeme a opět necháme kynout 30 minut.

Bochníky poprášíme moukou, nakrojíme na povrchu mřížku a v předehřáté troubě pečeme na 220 °C 10 minut, pak troubu zmírníme na 190 °C a pečeme 20 minut nebo tak dlouho, až je bochník do zlatohněda upečený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vyrazte na podzimní piknik na kolech! Články z

Komentáře k receptu: Ořechový chléb III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web