Ořechový chléb dle Ládi Hrušky

Ingredience
Celozrnná žitná mouka 3 hrnek
Hladká mouka 3 hrnek
Sůl 4 lžička
Chlebové koření 4 lžička
Droždí 1 kostka
Cukr 1 lžička
Voda 1/2 l
Vlašské ořechy
dvě hrsti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Ostatní

Nejprve si musíme připravit kvásek.
Odměříme decilitr vlažné vody. Droždí do toho rozdrobíme a nesmíme zapomenout na jednu lžičku cukru. Zamícháme a necháme vzejít.

Těsto stvoříme takto - tři vrchovaté hrnky celozrnné žitné mouky a tři hrnky hladké pšeničné bílé mouky, k tomu 4 lžičky soli a stejné množství chlebového koření - pokud nemáme, Láďa Hruška doporučuje nahradit alespoň drceným kmínem.
Promícháme a přidáme vzešlý kvásek. Nakonec ještě musíme nalít půl litru vlažné vody. Nyní vytvoříme těsto, ze kterého utvoříme jednoduše bochník.

Bochník necháme 45 minut kynout v míse. Po této době bochánek vyklopíme na vál a do těsta přidáme nahrubo nadrcené ořechy. Bochánek rozdělíme na 2 části a opět necháme odpočívat opět těch 45 minut.

Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů. Po cca 5ti minutách oba chleby potřeme vodou a teplotu snížíme na 175
stupňů. Dále pečeme přibližně hodinu, krásně do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Ořechový chléb dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web