Ořechový beránek

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 40
      g hladká mouka
    • 70
      g ořechová jádra mletá
    • 130
      g cukr raději moučkový
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1,5
      dl mléko
    • 0,3
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rozpuštěné máslo na vymaštění
    • 2
      lžíce hrubá mouka na vysypání
    • 2
      ks hřebíček
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Do misky prosijeme mouku s kypřícím práškem s cukrem a promícháme a promícháme je s mletými ořechovými jádry.
2
2. Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme. Pokud chceme beránka nadýchaného, pak ušleháme sníh ze 2 bílků a ten vmícháme až nakonec.
3
3. Rychle promícháme s moučnou směsí a nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na beránka (objem pro 500 g hotového výrobku) a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
4
4. Po vychladnutí beránka polijeme cukrovou (prosátý cukr rozetřeme s horkým mlékem) nebo čokoládovou polevou.
5
5. Po ztuhnutí do očních důlků vpíchneme 2 hřebíčky a okolo krku uvážeme mašli.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.