Autor:

Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví

Snadné
Těsto
Hladká mouka 360 g
Máslo 360 g
Moučkový cukr 180 g
Mleté vlašské ořechy
může být 1:1 vlašské, lískové
180 g
Poleva
Žloutek 3 ks
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Cukr s máslem šleháme do hladka (používám elektrický šlehač).
Pak vmícháme mouku a ořechy.
Špachtlí rozetřeme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný celý plech. Pomáhám si hřbety prstů - vytlačuji těsto na rovnoměrnou plochu.
Pečeme v mírnější troubě. Ne moc dlouho, aby se těsto nepřesušilo a špatně nekrájelo.
Suroviny na polevu utřeme do hladké pěny (pro zpestření můžeme přidat špetičku oranžové potravinářské barvy).
Ještě vlahé potíráme polevou a po krátkém zaschnutí krájíme malé řezy - asi 17×50 mm.
Poznámka: je to sice kalorická bomba, ale móóóc dobroučká. Alespoň 1x v roce - na Vánoce dopřejme svým milým.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví

Komentáře

  1. Pes   17.12.2012 | 16:25 | reagovat | závadný

    Je to trvanlivé? :D

  2. Tereza J.   27.11.2007 | 21:28 | reagovat | závadný

    Jarka, veď práve to, že chutí :)))) Pokiaľ v tom nie je varená mrkva, tak mi chutí bohužiaľ všetko:))))

  3. Jarka L.   27.11.2007 | 19:45 | reagovat | závadný

    Terčo, je to jedno a chutí naozaj dobre. A najhoršie je, že chutí všetky jedlá. Kto sa má na ty dobroty pozerať, musíme to vyskúšať. :o) Ja viem, že ste zapálena kuchárka a tohto si cením najviacej i kedže neviem ako ste stará či pardon - mladá, tenká či hrubá. Prajem vel´a gastronomických úspechov. :-)))

  4. Tereza J.   27.11.2007 | 7:07 | reagovat | závadný

    Jarka, stačilo:))) Ja poviem koláč, vy cukroví, nie je to jedno ? Podstatné je, že to chutí :)))

  5. Jarka L.   26.11.2007 | 19:18 | reagovat | závadný

    Tak dobře, Terezko, budeme si psát. Děkuji vám za osvětlení slovenských pojmů - tuto řeč mám ráda. U mne zůstává buchta buchtou, koláč koláčem a cukroví cukrovím. To bychom také mohli třeba palačinku nazývat bramborákem atd. Rozvážná jsem až moc, úsměv a optimismus mám na rozdávání a co se týká nervozity - je mi cizí, jsem totiž doma.Přeji Vám příjemné pečení vánočních koláčů a hodně úspěchů v kuchtění.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web