Autor:

Ořechové podkovičky

Střední
Těsto
Strouhané ořechy 250 g
Moučkový cukr 200 g
Hladká mouka 50 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Náplň
Vejce 2 ks
Cukr 100 g
Máslo 250 g
Hnědý rum
nebo káva
 
Čokoláda na vaření 100 g
Ztužený tuk 40 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odležet. Vyválíme plát 4 mm silný a vykrajujeme podkovičky, které pečeme při 170 °C. Po vychladnutí nastříkáme na podkovičky menší hladkou nebo vroubkovanou trubičkou náplň do spirály. Po ztuhnutí máčíme v nahřáté a zředěné čokoládové polevě (ztuženým tukem).

Náplň: vejce nahřejeme s cukrem v teplé vodní lázni (45 °C), po sejmutí z lázně vyšleháme, přidáme máslo, přešleháme a ochutíme rumem nebo kávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Ořechové podkovičky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web