Ořechové podkovičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g strouhané ořechy
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 250
      g máslo
    • hnědý rum nebo káva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 40
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odležet. Vyválíme plát 4 mm silný a vykrajujeme podkovičky, které pečeme při 170 °C. Po vychladnutí nastříkáme na podkovičky menší hladkou nebo vroubkovanou trubičkou náplň do spirály. Po ztuhnutí máčíme v nahřáté a zředěné čokoládové polevě (ztuženým tukem).
2
Náplň: vejce nahřejeme s cukrem v teplé vodní lázni (45 °C), po sejmutí z lázně vyšleháme, přidáme máslo, přešleháme a ochutíme rumem nebo kávou.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.