Autor:

Ořechové lastury

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Máslo
(Hery)
200 g
Cukr 1 lžíce
Voda 1 lžíce
Vejce 1 ks
Mleté ořechy  
Meruňkový džem  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Uhněteme mouku, tuk, cukr, vodu a vejce do vláčného těsta. Necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc nebo i déle, a válíme na přiměřeně tenkou placku. Z té vykrajujeme kolečka, na každé dáme kopeček směsi mletých ořechů a džemu (do směsi můžeme přidat rum, strouhanou čokoládu atd. podle chuti), přehneme na půlkolečko (efektně to vypadá, pokud použijeme speciální vykrajovátko, které jednou stranou vykrajuje a druhou stranou těsto přeloží a okraje zmáčkne do tvaru lastury) a pevně přitlačíme okraje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě několik minut, dokud cukroví nezačne zlátnout.´
Hotové lasturky můžeme obalit v moučkovém + vanilkovém cukru nebo nechat jen tak. Cukroví je výborné i méně sladké a nedá se snad ani zkazit (maximálně se mohou okraje rozvírat a náplň malinko vytékat, ale ani to nevadí).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Ořechové lastury

Komentáře

  1. Vanda Králová   28.12.2005 | 9:08 | reagovat |

    Recept je psaný jako vánoční cukroví, ale když uděláme větší kousky, jsou to vlastně jakési listové šátečky (s libovolnou náplní), tedy normální moučník

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web