Autor:

Ořechová roláda se šlehačkou

Střední
Ingredience
Vlašské ořechy 180 g
Moučkový cukr 140 g
Vejce 6 ks
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce
Hnědý rum  
Šlehačka 2 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Polohrubá mouka 2 ks
Višňový kompot 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

6 žloutků ušleháme se 100 g cukru do pěny, přimícháme 180 g mletých vlašských ořechů, mouku a sníh ze 6 bílků a 40 g cukru. Vlijeme na plech, na kterém je pečící papír a upečeme do růžova. Vychladíme.

Višně i s nálevem v kastrůlku přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody a vlijeme k višním. Ochutíme rumem. Povaříme cca půl minuty. Vychladíme.

Šlehačku smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Na upečený plát namažeme višňovou náplň. Na ni namažeme šlehačku (trochu si necháme na potření vrchní části a na ozdobu). Smotáme. Potřeme zbylou šlehačkou, posypeme mletými ořechy a ozdobíme. Dáme do chladničky. Roláda je chutnější druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Ořechová roláda se šlehačkou

Komentáře

  1. Míša   18.10.2012 | 20:17 | reagovat |

    Aha, tak asi je to jen přehozené - mouka se solamylem, který patří do višňové náplně. A 2 ks mouky jsou asi 2 lžíce.... pravděpodobně ;-) No vyzkouším a uvidím, maximálně z nepodarku udělám báječné kuličky :-D !

  2. Míša   18.10.2012 | 20:13 | reagovat |

    Tak nevím, v ingrediencích je uvedeno 2 lžíce škrobu a v postupu se píše o mouce??? Tak jak to je? :-\ Ráda bych roládu vyzkoušela....Za odpověď děkuji.

  3. Nada   21.01.2012 | 21:37 | reagovat |

    A kolik té mouky ????? To nevím, jak jste to mohli péct, když chybí množství mouky ??? :-( :-(

  4. Evicka49   21.01.2012 | 17:45 | reagovat |

    Právě jsem roládu udělala..... je absolutně skvělá!!!!

    1. Nada   21.01.2012 | 21:38 | reagovat |

      ____??? :-\ :-\

  5. Anonym   03.12.2006 | 13:39 | reagovat |

    Ne ne, recept je v pořádku. Zkuste a uvidíte. Přeji dobrou chuť. Jana S.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web