Opravdový cheesecake s dírami jak ementál

Hodnocení:

Moje:

75 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mascarpone 250g
    • 3
      ks pomazánkové máslo 200g /ks Pic Frisch
    • 1
      ks měkký tvaroh 250g
    • 200
      g sušenky
    • 7
      ks vejce
    • 125
      g máslo
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks limetka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balení želé Citrón příchuť

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky rozdrtíme. Já je klasicky demoluji v utěrce. Kousíčky smícháme s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotou poté vysteleme dortovou formu. Stačí pouze na dno.
2
V jedné míse - všechny druhy sýrů smícháme pomocí mixéru s limetkovou šťávou celého plodu. Kůru limetky přidáme jen špetičku. Pro hlubší aroma přidejte pár kapek rumové esence.
3
V druhé míse - smícháme moučkovým cukr, vanilkový cukr, 4 vejce a 3 zbylé bílky.
4
Potom obě dvě mísy slijeme dohromady a ještě jednou pořádně promícháme a těsto vylijeme na hotový korpus.
5
Pečeme v troubě rozpálené maximálně na 150 stupňů přibližně 50 minut, může být ve vodní lázni, kdy tak předejdeme spálení korpusu. Pokud ani po době pečení není dort ztuhlý, nebojte se ničeho, vyndejte ho a dotuhne v lednici během dvou hodin.
6
Na ozdobu použijte citronové želé v prášku a zbytek limetky.
7
POZOR!!! Zkusila jsem různé druhy sýrů dohromady a velké množství, aby dort byl vysoký! A on opravdu je cca 15 cm vysoký, tudíž báječný také jako dort narozeninový.
8
Dezert je naprosto úžasný a pokud se směs vyšlehá do bublinek před pečením, tak také pak vypadá vtipně jako opravdový sýr ementál.

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    27. 9. 2014 19:44

    Oprava: V druhé míse - smícháme moučkovým cukr, vanilkový cukr, 4 vejce a 3 zbylé ŽLOUTKY!

  • andysek88
    andysek88 |

    22. 8. 2014 11:15

    Pomazánkové máslo a vanilínový cukr? To není žádný cheesecake, ale pravej českej humus! Ale to už vyplývá z toho nadpisu..

  • Kateřina
    Kateřina |

    12. 5. 2014 17:28

    Může někdo upřesnit, jak je to s těmi bílky? Přidávají se do těsta na korpus a zbylé žloutky pak do náplně nebo naopak? Děkuji.

  • Jana
    Jana |

    13. 2. 2014 21:41

    Nebyla jsem si jistá těmi bílky, jsou tam uvedeny dvakrát k použití, je to dost sladká varianta, příště dám méně cukru, jinak příjemné mlsání.

  • hanka
    hanka |

    1. 11. 2013 18:50

    Diky za recept, krasne naskocil A je uzasny. Temer se nevesel do formy, priste pluziji vetsi formu. Je to muj druhy pokus, zkousela jsem jiny recept, dost pldobny, ale jen tri vejce. Dort po upeceni klesl a byl tuhy. Tento je krane nadychany, velky uspech :-*