Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
3 1 5
Autor:

Opravdový cheesecake s dírami jak ementál

75 minut
Střední
Porce: 8
Ingredience
Mascarpone
250g
1 ks
Pomazánkové máslo
200g /ks Pic Frisch
3 ks
Měkký tvaroh
250g
1 ks
Sušenky 200 g
Vejce 7 ks
Máslo 125 g
Vanilkový cukr 2 balení
Limetka 1 ks
Moučkový cukr 200 g
Želé
Citrón příchuť
1 balení
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál

Postup přípravy:

Zařazení: Sladké, Dorty, Dezerty

Sušenky rozdrtíme. Já je klasicky demoluji v utěrce. Kousíčky smícháme s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotou poté vysteleme dortovou formu. Stačí pouze na dno.

V jedné míse - všechny druhy sýrů smícháme pomocí mixéru s limetkovou šťávou celého plodu. Kůru limetky přidáme jen špetičku. Pro hlubší aroma přidejte pár kapek rumové esence.
V druhé míse - smícháme moučkovým cukr, vanilkový cukr, 4 vejce a 3 zbylé bílky.

Potom obě dvě mísy slijeme dohromady a ještě jednou pořádně promícháme a těsto vylijeme na hotový korpus. Pečeme v troubě rozpálené maximálně na 150 stupňů přibližně 50 minut, může být ve vodní lázni, kdy tak předejdeme spálení korpusu. Pokud ani po době pečení není dort ztuhlý, nebojte se ničeho, vyndejte ho a dotuhne v lednici během dvou hodin.

Na ozdobu použijte citronové želé v prášku a zbytek limetky.

POZOR!!! Zkusila jsem různé druhy sýrů dohromady a velké množství, aby dort byl vysoký! A on opravdu je cca 15 cm vysoký, tudíž báječný také jako dort narozeninový.

Dezert je naprosto úžasný a pokud se směs vyšlehá do bublinek před pečením, tak také pak vypadá vtipně jako opravdový sýr ementál.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Reklama
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Opravdový cheesecake s dírami jak ementál

Komentáře

  1. andysek88   22.08.2014 | 11:15 | reagovat | závadný

    Pomazánkové máslo a vanilínový cukr? To není žádný cheesecake, ale pravej českej humus! Ale to už vyplývá z toho nadpisu..

  2. Kateřina   12.05.2014 | 17:28 | reagovat | závadný

    Může někdo upřesnit, jak je to s těmi bílky? Přidávají se do těsta na korpus a zbylé žloutky pak do náplně nebo naopak? Děkuji.

    1. Petra   27.09.2014 | 19:44 | reagovat | závadný

      Oprava: V druhé míse - smícháme moučkovým cukr, vanilkový cukr, 4 vejce a 3 zbylé ŽLOUTKY!

  3. Jana   13.02.2014 | 21:41 | reagovat | závadný

    Nebyla jsem si jistá těmi bílky, jsou tam uvedeny dvakrát k použití, je to dost sladká varianta, příště dám méně cukru, jinak příjemné mlsání.

  4. hanka   01.11.2013 | 18:50 | reagovat | závadný

    Diky za recept, krasne naskocil
    A je uzasny. Temer se nevesel do formy, priste pluziji vetsi formu.
    Je to muj druhy pokus, zkousela jsem jiny recept, dost pldobny, ale jen tri vejce.
    Dort po upeceni klesl a byl tuhy. Tento je krane nadychany, velky uspech :-*

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X