Autor:

Opilý kapucín

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 170 g
Vejce 4 ks
Strouhanka 160 g
Smetana ke šlehání 1/4 l
Citronová kůra  
Máslo
a strouhanka na vymazání a vysypání formy
 
Omáčka
Bílé víno 3/4 l
Cukr krupice 200 g
Skořice  
Hřebíček 2 ks
Pomerančový likér 2 lžíce
Šťáva
a kúra z poloviny citronu, štáva z poloviny pomeranče
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, vmícháme citron.kúru, strouhanku a tuhý sníh z bílků, smíchaný se zbylým cukrem, těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a ve středně horké troubě upečeme. Po vyklopení poléváme omáčkou tak dlouho, až se vpije do bábovky.

Omáčka: víno svaříme s cukrem, citronovou kůrou a štávou, pomerančovou štávou a kořením, přecedíme a vmícháme likér.

Porce před podáváním můžeme zdobit kopcem dotuha ušlehané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Opilý kapucín

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web