Opilý jahodový pohár s tvarohovým krémem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jahody
    • 1
      ks pomeranč
    • 4
      lžíce vodka
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 150
      g šlehačka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 5
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody omyjeme, necháme okapat a očistíme je. Menší část ovoce odložíme stranou, použijeme později na ozdobu. Zbytek rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
2
Neloupaný pomeranč důkladně omyjeme v horké vodě. Z kůry pomocí speciální škrabky ostrouháme hoblinky. Plod rozpůlíme a z dužniny vymačkáme všechnu šťávu. Pomerančovou šťávu zalijeme vodkou a osladíme. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do chladničky.
3
Smetanu osladíme a ušleháme. Do tvarohu rozetřeme mléko a lehce vmícháme do šlehačky. Ovoce vyrovnáme do pohárových sklenic, zalijeme šťávou a na ně dáme tvaroh. Ozdobíme celými jahodami a pomerančovou kůrou.
Zařazení: Moučníky Nepečené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dogie
    Dogie |

    13. 5. 2007 10:49

    No já dávám místo čtyř lžicl 8, jinak dobrý recept