Opilý Izidor

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • citronová kůra dle chuti
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • marmeláda
  • Směs
    • 150
      g ořechy
    • 50
      g dětské piškoty drcené
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      dl hnědý rum
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na moučník
    • čokoládová poleva nebo sekané oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech vlijeme těsto, pečeme jej při střední teplotě asi 15 minut. Těsto se nesmí vysušit. Po vychladnutí potřeme povrch těsta rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a na ni navršíme směs.
2
Směs připravíme takto: sypké přísady smícháme a nakonec vmícháme rum a natřeme na marmeládu. Na tuto směs navršíme krém z másla, cukru a kakaa (všechny suroviny třeme do hladkého krému). Na úplný závěr polijeme moučník čokoládovou polevou nebo jej jen posypeme sekanými oříšky.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    1. 11. 2007 06:16

    Já sice nevím, jak se rozlišuje pravý a nepravý, myslím, že různé varianty téhož pokrmu vznikají tím, jak se šíří recept. Já peču Isidora tak, jak jsem převzala recept od jedné dnes již starší a moc zkušené kuchařky a pekařky. Rozhodně se však s vaším receptem ráda seznámím a případně inovuji.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    31. 10. 2007 20:01

    Já jsem dnes poslala recept na pravého viz Opilý IzidorII,Di váš je sice podobný,ale není to ono.

  • Di
    Di |

    31. 10. 2007 16:56

    Já znám malinko jinou variantu, viz Opilý Isidor.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    31. 10. 2007 16:30

    Tohle ale vážně Izidor není!

  • Věra
    Věra |

    3. 3. 2006 15:23

    A Misho máte zapnutou troubu ?

  • Misha
    Misha |

    8. 12. 2005 17:24

    Tech 15 minut peceni je omyl, ne? uz to pecu 40 min a porad je to uprostred syrove

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 9. 2005 16:07

    Vyborny moucnik, u nas doma patri do "oblibenich" :-))