Opilá "Jamajka" marináda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      ml pivo světlá desítka
    • 100
      ml hnědý rum
    • 30
      ml javorový sirup
    • 30
      ml sojová omáčka
    • 30
      ml limetková šťáva
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      ks chilli papričky jemně nasekaná
    • 1
      lžička tymián čerstvě nasekaný
    • 1
      lžička majoránka čerstvě nasekaná (může být i sušená)
    • 6
      ks nové koření kuličky (může být i mleté, cca 1/4 lžičky)
    • 8
      ks pepř celý kuličky (může být i mletý)
    • muškátový oříšek nastrouhaný 1/4 lžičky
    • 2
      ks bobkový list
  • Dále
    • sůl
    • 1,5
      kg maso plátky dle vlastního výběru 1,20 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček, ale i kuřecí stehenní řízky...
2
Maso do marinády namočíme, promícháme, aby se nám marinádou celé obalilo a přes noc necháme odležet v chladu. Pak maso vyndáme do pokojové teploty, kde necháme cca 1,5 hodiny a můžeme grilovat na rozpáleném grilu z obou stran doměkka a dozlatova. Před grilováním plátky masa nezapomeneme osolit.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Denisa
    Denisa |

    12. 5. 2015 15:18

    Určitě brzo zkusíme, protože podobné maso v rumu už jsme nakládali a bylo bezva křehké a šťavnaté a tohle se mi pozdává velmi velmi a už se mi teďka sbíhají sliny :-P