Autor:

Omeleta (nejen) s romadůrem

Snadné
Porce: 1
Ingredience
Romadůr
pokrájený
50 g
Vejce
dle velikosti 2 -
3 ks
Jarní cibulka
nebo menší cibule
2 ks
Mléko
nebo smetana 2 -
3 lžíce
Pepř mletý  
Šunka
slanina nebo jiná uzenina - není nutná
50 g
Máslo
nebo olej
 

Postup přípravy:

Na rozpuštěném másle v nepřilnavé pánvi krátce osmažíme pokrájené cibulky, část zelené natě necháme na dozdobení. Přidáme drobně pokrájenou šunku, romadůr, opepříme a necháme zvolna prohřát. Vejce vyšleháme s mlékem, osolíme jen velmi málo a zalijeme jimi směs v pánvi, přiklopíme. Vejce necháme srazit a ihned podáváme s čerstvým pečivem, posypanou cibulovou natí.

Omeletu můžeme připravit i v troubě: za studena, bez smažení, vše smícháme, nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, pečeme v předehřáté troubě na 180 dorůžova a podávat můžeme třeba s bramborem, zeleninou...

Pokud vynecháme uzeninu, můžeme omeletu připravit i bezmasou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Omeleta (nejen) s romadůrem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web