Autor:

Omáčka z čerstvých rajčat

150 minut PT0H150M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Rajče
velká čerstvá rajčata
4 ks
Drcený česnek 3 lžíce
Bazalka
(2 lístky čerstvé bazalky)
2 plátek
Cukr 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Voda 3/4 hrnek
Červená paprika
(rozdrcená)
1 lžička

Postup přípravy:

Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou.
Na mírném ohni rozpálíme olej, přidáme česnek a rozdrcenou papriku, vaříme asi 1 minutu. Přidáme protlak, bazalku, cukr, sůl a pepř. Pozvolna vaříme na velmi mírném ohni, než nám protlak zhoustne, 1-2 hodiny.
Vytáhneme bazalku a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Omáčka z čerstvých rajčat

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web