Omáčka z čerstvých rajčat

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
150 minut
2
porce
neuvedeno
autor: eflik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks rajče velká čerstvá rajčata
    • 3
      lžíce drcený česnek
    • 2
      plátek bazalka (2 lístky čerstvé bazalky)
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 0,8
      hrnek voda
    • 1
      lžička červená paprika (rozdrcená)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou.
2
Na mírném ohni rozpálíme olej, přidáme česnek a rozdrcenou papriku, vaříme asi 1 minutu. Přidáme protlak, bazalku, cukr, sůl a pepř. Pozvolna vaříme na velmi mírném ohni, než nám protlak zhoustne, 1-2 hodiny.
3
Vytáhneme bazalku a můžeme podávat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.