Omáčka nejen pro děti

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Hellenna

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí čtvrtky
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • hladká mouka
    • ocet
    • sůl
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na oleji v papiňáku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, necháme chviličku prosmažit než mrkev pustí šťávu. Přidáme kuřecí čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a hrnec zavřeme. Necháme vařit půl hodiny a odstavíme, po vychládnutí otevřeme a vyjmeme čtvrtky, vylovíme nové koření a bobkový list.
2
Maso ze čtvrtek obereme, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do hrnce, ve smetaně rozškrdláme 2 lžíce hladké mouky a až začne vývar vařit zhustíme. Dochutíme asi lžící octa. Nám chutná nejvíce s rýží, ale zaleží na vás.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Harry Buri
    Harry Buri |

    27. 11. 2012 21:06

    V receptu jsou jen 2 lžíce mouky - no, jelikož tý dobroty byl "kotel" tak jsem tam ještě musel dát o tři lžíce mouky rozkvedlaný ve vodě navíc. Jinak s tou rejží - fakt mňamka.