Omáčka Cilantro

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks avokádo oloupané
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 3
      ks rajčata oloupaná nasekaná
    • 1
      ks cibule malá, nasekaná
    • 1
      ks paprika malá jalapeňo paprička (je možné použít jalapeňo omáčku - Carrefour)
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • koriandr nať - dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče, limetku, cibuli, papričky či pastu, česnek, pepř a sůl, případně koriandr. Vše smícháme a necháme vychladit hodinu v lednici s peckou vloženou na povrch omáčky.
2
(Rozšířená varianta: můžete přidat cca 10 cm najemno nakrájené salátové okurky. Pozor - nať koriandru je velmi aromatická a někomu může vadit.)
3
Omáčka se podává ke kukuřičným lupínkům (Nachos) nebo jako příloha k masům.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.