Olivový chléb II.

Hodnocení:

Moje:

75 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 2
      dl vlažná voda
    • 500
      g hladká mouka OO
    • 1
      dl olivový olej
    • 200
      g olivy zelené a černé, může být i víc
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky bazalka, oregano, majoránka apod.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kvásek - z droždí a cukru rozetřeme pastu, kterou zalijeme vlažnou vodou, přisypeme mouku a všechny ostatní ingredience olivový olej, sůl, pepř, celé olivy, popřípadě bylinky. Důkladně promísíme a necháme 10-20 minut kynout
2
Vypracujeme bochník, který dáme na vymazaný plech péci na cca 30-45 minut do vyhřáté trouby na 180°C (délka pečení záleží na typu trouby). Propečení těsta kontrolujeme klasicky zapíchnutím špejle do středu bochníku když se na špejli nic nelepí, je hotovo.
3
Chléb necháme vychladnout a teprve potom krájíme
Zařazení: Přílohy Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.