Olivové trojhránky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto (450g)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g černé olivy
    • 100
      g mozzarella
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme bazalku, vypeckované olivy, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.
2
Listové těsto vyválíme a krájíme čtverce, plníme olivovou směsí a přehneme na trojhránky. Okraje pevně přitiskneme k sobě. Potřeme rozšlehanými žloutky s mlékem, rozložíme na plech vypláchnutý studenou vodou a rychle upečeme v předehřáté troubě.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 5. 2013 19:32

    Chuťově docela dobré, jen s těmi trojhránky je docela patlačka, to, co jsem vytvořila, vypadalo na plechu hodně tragicky, ale naštěstí se to po upečení nafouklo a pak už to tam smutné nebylo. Směs přišla přespříliš cibulová, přidávala jsem oliv a mozzarelly snad dvojnásobně. A mozzarellu jsem přidávala do směsi, úplně nakonec, aby se trochu roztopila. Jinak určitě mi zde chybí upozornění na to, že směs se má dávat na těsto až studená, někomu by se tím mohl recept docela zkazit :)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    14. 12. 2012 14:43

    Chtěla bych se zeptat, kdy se tam přidává ta mozarella. Do směsi nebo ke směsi do trojhránku?