Autor:

Olivová pasta (La Tapenade)

Snadné
Ingredience
Černé olivy 250 g
Kapary 50 g
Sardelky
filátka
8 ks
Olivový olej 1 dl
Pepř mletý

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Olivy vypeckujeme a rozmixujeme společně s kapary, sardelkami a olejem. Opepříme. Mažeme na opečenou bagetu.

Podáváme jako aperitiv nebo předkrm. Zbytek můžeme uchovat několik týdnů v ledničce, stačí, když na povrch nalijeme trošku olivového oleje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Olivová pasta (La Tapenade)

Komentáře

  1. Helena   10.12.2005 | 7:14 | reagovat |

    Je vynikajici jako predkrm pomazat ctverecky polenty tapendou a ozdogit cerstvou bazalkou.Kdo nema rad sardelky,muze je nahradit drcenym cesnekem.

  2. Alia   09.12.2005 | 8:06 | reagovat |

    Aperitiv je cokoliv so se podava pred hlavnim chodem. Jde o "povzbuzeni chuti k jidlu". Jinak tapenadu miluju, fakt to zkuste, je to vyborne na toustech z bagety.

  3. Gabriella   16.09.2005 | 9:01 | reagovat |

    My říkáme aperitiv i drobnému pohoštění, které podáváme společně s tím "tekutým" aperitivem.

  4. Iva   15.09.2005 | 15:05 | reagovat |

    aperitiv se snad pije ???

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web