Autor:

Olešanský trhanec

Střední
Ingredience
Brambory
den předem uvařené a oloupané
800 g
Vejce 2 ks
Máslo 100 g
Mák mletý 100 g
Moučkový cukr 50 g
Sůl 1 špetka
Hladká mouka
na posypání válu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z brambor

Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a na válu vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky, které rozdělíme na stejně velké části. Rukou vypracujeme placičky, z nichž vyválíme tenké placky a ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi, nebo na plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky. Hotové placky natrháme na malé kousky do větší mísy, pomastíme rozpuštěným horkým máslem, sypeme jemně umletým mákem s moučkovým cukrem a promícháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Olešanský trhanec

Komentáře

  1. Drahoslava Klímová MUDr.   19.05.2008 | 15:29 | reagovat |

    Tento recept znám,poprvé jsem jedla na Šumavě ještě jako dítě tam toto jídlo bylo dosti často podávané Zapíjelo se vždy kyselým mlékem, chutnalo mně. Toto je vzpomínka na mé dětství. Děkuji Dr. Klímová

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web