Autor:

Olejová bábovka z Turecka

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Cukr krupice 200 g
Hladká mouka 350 g
Prášek do pečiva
(10 g)
1 balíček
Skořice 2 lžička
Mléko 180 ml
Rostlinný olej 120 ml
Vlašské ořechy
Mleté
70 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Vejce a cukr vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici, mléko, olej a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme vlašské ořechy. Těsto nalijeme do vymazané formy. Pečeme zhruba 45 minut na 160-170 °C.

Bábovka je trochu sladší než „klasická česká“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Olejová bábovka z Turecka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web