Autor:

Olejová bábovka IV

Snadné
Ingredience
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Žloutek 4 ks
Rostlinný olej 125 ml
Citronová kůra 1 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Voda
teplá
8 lžíce
Polohrubá mouka 300 g
Bílek 5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Nejprve vymažeme rozehřátým máslem formu na bábovku a vysypeme ji jemně namletou strouhankou nebo hrubou moukou. Předehřejeme troubu. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další nádobě utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Přidáme horkou vodu, citrónovou kůru a šťávu. Postupně přimícháváme střídavě mouku a olej. Vše dobře promícháme a vlijeme do připrevené formy. Pečeme při 220 °C asi 45 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Upečení poznáme, když se těsto nelepí na špejli a odpéká se od krajů formy na pečení.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Olejová bábovka IV

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web