Autor:

Okurkový salát s kozím sýrem

Střední
Ingredience
Cibule 150 g
Ocet 4 lžíce
Zeleninový vývar 6 lžíce
Žampiony
čerstvé
250 g
Hlávkový salát 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Pažitka 1 svazek
Balkánský sýr 100 g
Rostlinný olej 4 lžíce
Okurka salátová 1 ks
Okurkový salát s kozím sýrem

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Ocet smícháme s připraveným vývarem a chvíli povaříme. Potom v něm spaříme cibuli (asi 3 minuty). Slijeme a vývar si odložíme stranou. Obojí necháme vychladnout.

Okurku očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jednotlivé půlky nakrájíme podélně na tenké plátky. Žampiony očistíme, rychle opláchneme a rozpůlíme. Salátové listy dobře opereme, pak je natrháme na malé kousky. Kozí sýr nakrájíme na plátky. Pažitku rovněž opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

Octový vývar ochutíme špetkou soli a pepřem. Přidáme olej a nasekanou pažitku. Všechny připravené přísady rozložíme na talíře nebo na mísu a přelijeme dresinkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Komentáře k receptu: Okurkový salát s kozím sýrem

Komentáře

  1. penzionalenka   15.12.2014 | 14:09 | reagovat |

    Vypadá fantasticky <3

  2. Simča Sládková   27.06.2010 | 20:30 | reagovat |

    Terezko, nerada tě opravuji, ale já za vlast "balkánského sýra" - pod názvem SYRENE - považuji Bulharsko a tam - pokud vím - se nejkvalitnější tento sýr vyrábí z mléka ovčího a nejvyšší kvalita z bůvolího. Pochopitelně dnes již méně, než dříve, ale přece jen je tam ještě tato výroba zachována...

  3. Jana tauta   27.06.2010 | 17:04 | reagovat |

    Hlavní věc je, že je opravdu chutný.

  4. Tereza J.   27.06.2010 | 14:35 | reagovat |

    Veruže chýba ten kozí syr, balkánsky a kozí syr nie je to isté. Pôvodne sa síce balkánsky syr vyrábal z ovčieho, kravského aj kozieho mlieka, ale súčasné v Európe vyrábané syry balkánskeho typu sú všetky vyrábané z mlieka kravského, nie kozieho.

  5. Michaela Linhartová   27.06.2010 | 14:14 | reagovat |

    Paní Jano, nejsem autorem tohoto receptu, ale myslím si, že ten kozí sýr je balkánský sýr.Hezký den.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web