Okurkový salát s kozím sýrem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g cibule
    • 4
      lžíce ocet
    • 6
      lžíce zeleninový vývar
    • 250
      g žampiony čerstvé
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      svazek pažitka
    • 100
      g balkánský sýr
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks okurka salátová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Ocet smícháme s připraveným vývarem a chvíli povaříme. Potom v něm spaříme cibuli (asi 3 minuty). Slijeme a vývar si odložíme stranou. Obojí necháme vychladnout.
2
Okurku očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jednotlivé půlky nakrájíme podélně na tenké plátky. Žampiony očistíme, rychle opláchneme a rozpůlíme. Salátové listy dobře opereme, pak je natrháme na malé kousky. Kozí sýr nakrájíme na plátky. Pažitku rovněž opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.
3
Octový vývar ochutíme špetkou soli a pepřem. Přidáme olej a nasekanou pažitku. Všechny připravené přísady rozložíme na talíře nebo na mísu a přelijeme dresinkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    15. 12. 2014 14:09

    Vypadá fantasticky <3

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 6. 2010 20:30

    Terezko, nerada tě opravuji, ale já za vlast "balkánského sýra" - pod názvem SYRENE - považuji Bulharsko a tam - pokud vím - se nejkvalitnější tento sýr vyrábí z mléka ovčího a nejvyšší kvalita z bůvolího. Pochopitelně dnes již méně, než dříve, ale přece jen je tam ještě tato výroba zachována...

  • Jana tauta
    Jana tauta |

    27. 6. 2010 17:04

    Hlavní věc je, že je opravdu chutný.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 6. 2010 14:35

    Veruže chýba ten kozí syr, balkánsky a kozí syr nie je to isté. Pôvodne sa síce balkánsky syr vyrábal z ovčieho, kravského aj kozieho mlieka, ale súčasné v Európe vyrábané syry balkánskeho typu sú všetky vyrábané z mlieka kravského, nie kozieho.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    27. 6. 2010 14:14

    Paní Jano, nejsem autorem tohoto receptu, ale myslím si, že ten kozí sýr je balkánský sýr.Hezký den.

  • Jana tauta
    Jana tauta |

    22. 6. 2010 18:23

    asi dobré, ale chybí mi ten kozí sýr!