Autor:

Okurkový salát s kozím sýrem

Střední
Ingredience
Cibule 150 g
Ocet 4 lžíce
Zeleninový vývar 6 lžíce
Žampiony
čerstvé
250 g
Hlávkový salát 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Pažitka 1 svazek
Balkánský sýr 100 g
Rostlinný olej 4 lžíce
Okurka salátová 1 ks
Okurkový salát s kozím sýrem

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Ocet smícháme s připraveným vývarem a chvíli povaříme. Potom v něm spaříme cibuli (asi 3 minuty). Slijeme a vývar si odložíme stranou. Obojí necháme vychladnout.

Okurku očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jednotlivé půlky nakrájíme podélně na tenké plátky. Žampiony očistíme, rychle opláchneme a rozpůlíme. Salátové listy dobře opereme, pak je natrháme na malé kousky. Kozí sýr nakrájíme na plátky. Pažitku rovněž opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

Octový vývar ochutíme špetkou soli a pepřem. Přidáme olej a nasekanou pažitku. Všechny připravené přísady rozložíme na talíře nebo na mísu a přelijeme dresinkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Okurkový salát s kozím sýrem

Komentáře

  1. penzionalenka   15.12.2014 | 14:09 | reagovat | závadný

    Vypadá fantasticky <3

  2. Simča Sládková   27.06.2010 | 20:30 | reagovat | závadný

    Terezko, nerada tě opravuji, ale já za vlast "balkánského sýra" - pod názvem SYRENE - považuji Bulharsko a tam - pokud vím - se nejkvalitnější tento sýr vyrábí z mléka ovčího a nejvyšší kvalita z bůvolího. Pochopitelně dnes již méně, než dříve, ale přece jen je tam ještě tato výroba zachována...

  3. Jana tauta   27.06.2010 | 17:04 | reagovat | závadný

    Hlavní věc je, že je opravdu chutný.

  4. Tereza J.   27.06.2010 | 14:35 | reagovat | závadný

    Veruže chýba ten kozí syr, balkánsky a kozí syr nie je to isté. Pôvodne sa síce balkánsky syr vyrábal z ovčieho, kravského aj kozieho mlieka, ale súčasné v Európe vyrábané syry balkánskeho typu sú všetky vyrábané z mlieka kravského, nie kozieho.

  5. Michaela Linhartová   27.06.2010 | 14:14 | reagovat | závadný

    Paní Jano, nejsem autorem tohoto receptu, ale myslím si, že ten kozí sýr je balkánský sýr.Hezký den.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web