Okoun mořský na maďarský způsobb

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg okoun vykuchaný
    • 1
      lžička sůl
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička červená paprika mletá
    • 300
      g zelená paprika
    • 300
      g rajčata
    • 1
      dl hovězí vývar
    • 2,5
      dl kyselá smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z očištěného, vykuchaného, umytého a osušeného okouna sa nakrájí kusy, 200 g na porci, a osolí se. Na másle se zpění na kolečka nakrájená cibule, zapráší mletou paprikou, opraží, zastříkne vývarem, přidá se na nudličky nakrájená paprika, na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, zalije se vývarem a krátce podusí. Do podušené zeleniny se vloží připravené porce ryby, které se pod pokličkou dusí asi 15 minut. Dušená ryba se zalije rozmíchanou smetanou, podle potřeby dochutí solí a společně krátce povaří. Při podávání se porce okouna polijí zeleninovou směsí se smetanou.
2
Vhodná příloha: různě upravené brambory.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Barbora Pospichalova
    Barbora Pospichalova |

    20. 3. 2007 14:57

    Dnes sem pripravila k obedu a vsem chutnal.Vyborna chut.