Autor:

Odlehčené zeleninové placičky s hraškou

Snadné
Ingredience
Zelenina
(zelí, mrkev, růžičková kapusta, cibule, pórek, čínské zelí, brokolice...)
800 g
Hraška 190 g
Voda 300 ml
Máslo 40 g
Tvrdý sýr
(jemně nastrouhaného)
100 g
Česnek 5 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Koření
dle chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné nudličky. Vše zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Poté vodu scedíme a do zeleniny vmícháme máslo, které se rozpustí. Hrašku rozmícháme s vodou na hustotu hořčice a vmícháme do zeleniny. Pak přidáme sýr, česnek, sůl, pepř, koření. Lze smažit, ale já jsem z hmoty tvarovala placičky na plech vyložený pečícím papírem a pekla v troubě dorůžova. Povrch placiček jsem ještě posypala sýrem.
Podáváme s bramborem. Je to vynikající jídlo, vhodné jako odlehčení po vánočním hodování.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Odlehčené zeleninové placičky s hraškou

Komentáře

  1. Šárka Hájková   01.02.2009 | 11:21 | reagovat | závadný

    Dělala jsem včera, moc nám chutnalo. Také jsem pekla v troubě na pečícím papíru, v polovině pečení jsem otočila, opravdu se opekly stejně krásně jako na oleji a jsou nepochybně ještě mnohem dietnější. ;-)

  2. Jana Pátková   04.01.2009 | 11:38 | reagovat | závadný

    Ano, pochopila a děkuji za vysvětlení.

  3. Tereza J.   03.01.2009 | 22:16 | reagovat | závadný

    Janka, daj si do vyhľadávania Hrašku, ja som tu pred časom dala recepty. Je to výborné, nosím si to z Prahy, tam to kupujem v predajniach zdravej výživy. Robím z toho halušky do polievky, placky, pomazánku.

  4. Blanka Sobotková   03.01.2009 | 20:35 | reagovat | závadný

    Hraška je směs mletého hrachu a bezlepkových obilovin. Je vhodná k zahušťování, nebo k přípravě těstíčka na obalování... Je to zdravější náhrada mouky.

  5. Jana Pátková   03.01.2009 | 14:26 | reagovat | závadný

    Prosím, co je to hraška ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web