Odlehčená čočková polívečka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení čočka
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • drcený kmín
    • 1
      balení instantní jíška tmavá
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku namočíme, slejeme, aby po konzumaci zůstalo jen u větru a zabránili jsme hurikánu :-)zalijeme jí v hrnci tolika vodou, kolik chceme polévky. Okořeníme a uvaříme do měkka, když bude to měkko krapánek větší, nic se neděje.
2
Nakonec dáme utřený, či propasírovaný česnek a zahustíme jemně jíškou. Kdo rád hustší, ať tam hrcne jíšky více. Nakonec třeba drtek usekané petržílky a nebo ždibec šnytlíka a pak už jen dobrou chuť.
3
Miluju čočkovku, ale tuk z jíšky a cibule v ní nějak nesvědčili mému bříšku. Už jen ta čočka je fofr, takže jsem si stvořila lehčí formu, která nemá mastná očka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    15. 10. 2007 22:25

    Přidejte k čočkovce (i jiným luštěninám) kurkumu, podporuje jejich trávení.

  • Marie Vlckova
    Marie Vlckova |

    12. 10. 2007 14:50

    Dlouho mi trvalo, nez jsem po zlucnikovych zachvatech (i po operaci) zjistila, ze mam koliku z cockove polevky. A pak jsem nasla "figl" - varim cocku v mikrovlnce a tak asi polovinu slupek, co plavou na povrchu nebo se prilepi na poklicku, seberu a vyhodim. Je pravda, ze te cocky musim dat o trochu vic. Ale cockovku miluju a cela moje rodina a od te doby, co sbiram slupky, tak me zlucnik nechytl (aspon 12 let). A delam tak i cocku na kyselo. Snad ma rada pomuze i jinym milovnikum cocky s travicimi problemy.

  • Hela -
    Hela - |

    12. 10. 2007 12:11

    Dělám čočkovku stejně, ideální je místo vody vývar z uzených žebírek a hodně majoránky. Jíšky dávám málo, spíš polovinu uvařené čočky umixuju a samo se to zahustí.