Autor:

Obyčejný zrníčkový chléb

Střední
Ingredience
Voda 400 ml
Ocet 2 lžíce
Sůl
zarovnané
3 lžička
Cukr
zarovnané
2 lžička
Hladká mouka
polosvětlá T650 nebo světlá
400 g
Celozrnná pšeničná mouka
případně špaldová
100 g
Žitná mouka 100 g
Sušené droždí 1 lžička
Otruby
pšeničné otruby nebo klíčky
1 lžíce
Semínka
slunečnice, dýně
2 lžíce
Kmín
drcený nebo celý
2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou předvolbu (pravidelně připravuji večer a ráno vstáváme do voňavé kuchyně). Ještě se nestalo, že by se nepovedl, chutná i zkušeným domácím pekařům chleba.

Mouku neodvažuji, používám odměrku - stupnici pro hladkou mouku v pořadí hladká, pšeničná, žitná a vsypu najednou do vody, poklepem na odměrku kontroluji množství jednotlivých druhů, aby sa každý druh pěkně setřásl.

Poznámka: Může se přidat lněná semínka (nemusí být)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Obyčejný zrníčkový chléb

Komentáře

  1. Gábina H   17.02.2009 | 8:40 | reagovat | závadný

    Stejný recept viz http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMORJRKML5&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní Bednářové

  2. Magdalena Vancisinová   27.08.2008 | 8:20 | reagovat | závadný

    Ďakujem za odpoveď, vyzkúšam a napíšem,ako to dopadlo.

  3. Tereza J.   21.08.2008 | 7:33 | reagovat | závadný

    Magdalenka, keď použijete do chleba celozrnnú alebo grahamovú múku, bude hutnejší. Čím viac celozrnnej múky, tým je chlebík hutnejší . Ak chcete chlieb nadýchaný, robte len z pšeničnej múky.

  4. Magdalena Vancisinová   21.08.2008 | 6:32 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem upéct přesně podle receptu,ale výsledek nebyl takový, jaký bych očekávala.Chuťově dobrý,ale moc tuhý,hutný a to nemáme rádi.Poraďte.jak to udělat,aby chlebík byl nadýchaný,měkoučký.Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web