Autor:

Obyčejný zrníčkový chléb

Střední
Ingredience
Voda 400 ml
Ocet 2 lžíce
Sůl
zarovnané
3 lžička
Cukr
zarovnané
2 lžička
Hladká mouka
polosvětlá T650 nebo světlá
400 g
Celozrnná pšeničná mouka
případně špaldová
100 g
Žitná mouka 100 g
Sušené droždí 1 lžička
Otruby
pšeničné otruby nebo klíčky
1 lžíce
Semínka
slunečnice, dýně
2 lžíce
Kmín
drcený nebo celý
2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou předvolbu (pravidelně připravuji večer a ráno vstáváme do voňavé kuchyně). Ještě se nestalo, že by se nepovedl, chutná i zkušeným domácím pekařům chleba.

Mouku neodvažuji, používám odměrku - stupnici pro hladkou mouku v pořadí hladká, pšeničná, žitná a vsypu najednou do vody, poklepem na odměrku kontroluji množství jednotlivých druhů, aby sa každý druh pěkně setřásl.

Poznámka: Může se přidat lněná semínka (nemusí být)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Brambory na vánoční salát: Jak vybrat správný typ? Články z

Komentáře k receptu: Obyčejný zrníčkový chléb

Komentáře

  1. Gábina H   17.02.2009 | 8:40 | reagovat |

    Stejný recept viz http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMORJRKML5&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní Bednářové

  2. Magdalena Vancisinová   27.08.2008 | 8:20 | reagovat |

    Ďakujem za odpoveď, vyzkúšam a napíšem,ako to dopadlo.

  3. Tereza J.   21.08.2008 | 7:33 | reagovat |

    Magdalenka, keď použijete do chleba celozrnnú alebo grahamovú múku, bude hutnejší. Čím viac celozrnnej múky, tým je chlebík hutnejší . Ak chcete chlieb nadýchaný, robte len z pšeničnej múky.

  4. Magdalena Vancisinová   21.08.2008 | 6:32 | reagovat |

    Zkoušela jsem upéct přesně podle receptu,ale výsledek nebyl takový, jaký bych očekávala.Chuťově dobrý,ale moc tuhý,hutný a to nemáme rádi.Poraďte.jak to udělat,aby chlebík byl nadýchaný,měkoučký.Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web