Obyčejný chléb

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 375
      ml voda
    • 0,5
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 5
      g droždí
    • 150
      g mouka Žitná - chlebová
    • 375
      g hladká mouka pšeničná
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny vložit do pekárny v uvedeném pořadí. Do mouky vyhloubit malý důlek a do něj vsypat kvasnice, zvolit velikost 1, program KLASIK.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • travitzka
    travitzka |

    19. 2. 2012 21:25

    moc dobrý chlebík...

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    13. 2. 2012 09:49

    Dobrý den, opraveno. Díky za info

  • travitzka
    travitzka |

    12. 2. 2012 20:57

    dobrý den, míry u octa a soli jsou lžíce nebo malá lžička? děkuji...

  • Martina Hanáčková
    Martina Hanáčková |

    16. 9. 2009 20:17

    Dnes jsem tento chleba vyzkoušela a je opravdu dobrý. Za ty dva roky, co mám pekárnu, jsem už vyzkoušela spoustu chlebů, ale tento je první, který chutná stejně jako kupovaný. Dávám za 1 :-).

  • Alena Uldrychova
    Alena Uldrychova |

    27. 1. 2009 22:19

    Výborný chléb. Krásně vykynul, byl nadýchaný s křupavou kůrkou. Pekla jsem v Moulinex Home Bread, přesně podle receptu. Pouze mám osvědčené, že droždí zamíchám do největší dávky mouky a dávám do nádoby jako poslední.

  • Di -
    Di - |

    12. 1. 2009 15:47

    A taky v Albertu (celozrnná).

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    12. 1. 2009 11:39

    Sylvo,žitná mouka se dá např. koupit v hypermarketu Globus.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    12. 1. 2009 09:45

    Žitná mouka se dá koupit v obchoďácích nebo musím do zdravé výživy? Díky

  • Věra Czudková
    Věra Czudková |

    20. 1. 2008 17:25

    Paní Maruško,chtělo to méně vody a toho droždí jsem dala 3g.Je krásný,nadýchaný.Včera jsem jeden pekla kamarádce.Mockrát děkuji za radu!

  • Máří
    Máří |

    13. 1. 2008 15:21

    Paní Věro, dejte pouze 350 ml vody a 2 g sušeného droždí (malá odměrka k pekárně). Háky vytáhněte hned po posledním hnětení.

  • Věra Czudková
    Věra Czudková |

    12. 1. 2008 20:15

    Paní Maruško,všechny ingredience odměřuju přesně a vážím na digitální váze.Chleba je vynikající,ale vždycky po posledním kynutí a zahájení pečení mi střed klesne.A to už radši ani navytahuju metly.Fakt nevím,zkusím ubrat vody.

  • Maruš
    Maruš |

    6. 1. 2008 15:19

    Paní Věrko,jak píše už paní Terezka,při posledním kynutí a pečení se už nesmí otevřít víko.A jinak všeobecně se střed propadá,pokud je moc droždí,nebo tekutiny.Z těsta se má vytvořit tužší,nelepivá koule.Pokud ji nemám,tak vždy ke konci hnětení přidávám trochu mouky.A droždí dávkuju přesně,nepřidávám.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    6. 1. 2008 12:39

    Neotvorila ste pekáreň ?

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    6. 1. 2008 12:16

    Včera jsme upekli, konečně se nám po delší době podařil dobrý chleba. Nahoře nebyl tak vypouklí jako na fotce, spíš rovný, ale jinak skvělý, výborný, dnes budem opakovat. Dávám velkou 1 a děkujem!!!

  • Věra Czudková
    Věra Czudková |

    6. 1. 2008 11:27

    Nevím co jsem udělala špatně,ale po posledním kynutí se mi střed chleba propadl?Voní krásně,ale jestli bude k jídlu?

  • Lenka Karkulka
    Lenka Karkulka |

    27. 10. 2007 15:27

    Dávám 1*. Moooc dobrý chlebíček. Poprvé jsem pokoušela udělat chleba s vlastním mícháním surovin ( a né jen kupovaná směs). Mooc dobrý začátek. Už se těším co udělám dalšího.

  • Lenka Karkulka
    Lenka Karkulka |

    27. 10. 2007 15:22

    Je to můj první pokus upéct chleba (když nepočítám chleby, které jsou k dostání...jen nasypat do pekárny). A je tedy absolutně skvělý. A není nic lepšího než když dorazíte domů a tam vás přivítá vůně právě pečeného chleba.

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    5. 3. 2007 12:53

    Mají sušený kvásel v drogerii DM. Jak tam mají bio výrobky. Nezkoušela jsem ho, teď zkouším poprvé dělat opravdový-jsem zvědavá jak to dopadne. V tom DMku mají i koření do chleba-sáček se směsí a i nějaké směsi k pečení-ale nemám s nima zkušenost

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    4. 3. 2007 19:59

    Díky,hned jak budu mít cestu do města se tam mrknu.Teď pro změnu mě zajímá, kde se dá koupit sušený kvásek.Ta pekárna se stává nejoblíbenějším přístrojem, maká i 2x denně.

  • possum *
    possum * |

    3. 3. 2007 12:32

    Kveto, hodne veci se da sehnat v Herbe v Olomouci na Dolnim Namesti. (Pod podloubim.)

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    2. 3. 2007 15:29

    Děkuji za rady, mouky už mám obě, v Olomouci jsem objevila 3 prodejny Penam.

  • Maruš
    Maruš |

    1. 3. 2007 14:57

    Paní Květoslavo,žitnou chlebovou mouku taky kupuju v Tescu.S pšeničnou chlebovou je to horší.Někdo ji kupuje přímo ve mlýně,někde ji prodají v pekárně.Na Moravě jsou obě nyní k sehnání v prodejnách Penam.Síť prodejen najdete na www.penam.cz Taky je tam sortiment.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    1. 3. 2007 13:54

    Žitnou chlebovou mouku mají v Tescu a možná i Kufland, ale to si nejsem jistá. Místo chlebové klidně dejte i grahamovou nebo žitnou celozrnnou.

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    1. 3. 2007 13:29

    Tak jsem si nechala k narozeninám darovat pekárnu.Tento chlebík jsem vyzkoušela jako jeden z prvních a je dobroučký.Jen prosím o radu, kde dostanu koupit chlebovou mouku?V supermarketech jsem nenašla,prodejna se zdravou výživou ji taky nemá.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    27. 2. 2007 09:56

    Tak já jsem si tenhle recept vybrala jako svojí premiéru, zdál se mi jednoduchý a na suroviny nenáročný, protože jsem nechtěla zbytečně plýtvat surovinami jako třeba sýr, česnek, slanina atd. A na to, že jsem dělala chleba vůbec poprvé se nádherně povedl a je moc dobrý - chutná trochu jako šumava. Takže díky za recept a jdu zkoušet další a další. Vypadá to, že budeme jíst pořád jenom chleba... :o)

  • D K
    D K |

    21. 9. 2006 19:43

    Dnes jsem upekla a už je skoro pryč. Je opravdu dobrý.Dávám 1

  • Libuše
    Libuše |

    14. 9. 2006 23:17

    Dávám mu za 1.

  • Libuše
    Libuše |

    14. 9. 2006 23:02

    CHlebík je opravdu výborný dřív se mi častokrát nepovedl ale od doby co ho peču podle tohoto receptu tak nemám problém .Vážbě super.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 9. 2006 15:20

    Příčina, proč se chleba propadl, je podle mě jen jedna - moc droždí. Dejte jen 1 kávovou lžičku - u pekárny je na to malá odměrka a určitě bude dobrý.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 9. 2006 21:23

    Prosím o radu, jakou tu hladkou mouku používáte? Díky

  • Iva Hoffmanová
    Iva Hoffmanová |

    6. 9. 2006 08:55

    Včera jsem upekla a dnes je jen patička. Je úžasný a i nenáročný na ingredience.

  • Danuše Bednářová
    Danuše Bednářová |

    28. 8. 2006 16:03

    Příčin může být více, mezi nejčastější patří nevhodné množství tekutiny či velké množství droždí. Ale myslím si, že k tomuto receptu tato debata nepatří (spíš by to bylo vhodné téma do diskusního fóra). Tenhle chlebík je výborný.

  • Libuše
    Libuše |

    28. 8. 2006 14:04

    Poradí mu někdo proč mi skoro pokaždé propadne skoro hotový těsto a když se náhodou nepropadsne tak je chleba strašně nizký?Budu ráda když mi někdo poradí.Děkuji.

  • Dagmar Štemberková
    Dagmar Štemberková |

    19. 8. 2006 15:39

    Tak už jsem vyzkoušela dva chleby z vašich receptů a musím říct, že tenhle je úžasně jednoduchý a výsledek nemá chybu, konzistence, chuť no super doporučuji.

  • Táňa Urbánková
    Táňa Urbánková |

    20. 7. 2006 00:44

    Vynikající! Je to zatím nejlepší chleba, jaký jsem kdy v domácí pekárně dělala.

  • máma
    máma |

    23. 5. 2006 12:49

    Je to fakt výborné!!! Doporučiji.Máma

  • Pavlína
    Pavlína |

    9. 5. 2006 01:11

    Tenhle chleba je úplně skvělý. Chutná nejen teplý, ale i druhý den. Teda pokud zbude :-)