Obrácené roštěnky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks roštěná
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • 2
      sklenice zeleninová směs
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rostěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme obráceně: strouhanka, vejce, mouka (obalujeme vidličkami, jinak trojobal opadává) a zprudka na pánvi opečeme. I s omastkem přendáme do pekáče, přidáme 2 moravanky i s nálevem a asi 1 hod. dusíme. Před dokončením asi 1/4 hod. zalijeme slehačkou a necháme dojít. Příloha: rýže.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    1. 1. 2007 14:28

    Podobné roštěnky dělám jen nedávám smetanu a dnes jsem je zkoušela dělat v římském hrnci. Vynikající záležitost. Dnes jsem neměla Moravanku, ale zbylo mi spoustu cibule, tak přišla pod roštěnky a byl z toho vynikající sosík.

  • Martina S.
    Martina S. |

    6. 4. 2006 19:59

    Vynikající. Maso bylo měkké, což jsem neočekávala. Omastek jsem do pekáče nedala, pouze jsem pekáč vymazala. Podávala jsem s vařenými brambory a pochutnala si celá rodina. Myslím, že i z vepřového to bude výborné.

  • Kamila Hejzlarová
    Kamila Hejzlarová |

    7. 1. 2005 16:21

    tento recept znám, je vyborny