Obrácené řízky od babičky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso nebo hovězí
    • 1
      špetka pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • 50
      g strouhanka
    • 2
      vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou lehce do řízků po obou stranách zatlačíme. Vejce rozšleháme a namočíme do nich po obou stranách řízky a ihned je smažíme na oleji. Poté vložíme řízky do pekáče, nejlépe do skleněné zapékací misky a překládáme slaninou. Pečeme pozvolna zhruba půl hodiny.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sysina
    sysina |

    25. 4. 2016 09:13

    Z hovězího masa dělala moje babička. Bylo to skvělé.

  • karolína
    karolína |

    25. 10. 2014 12:27

    mnamka mamka je děla vždy na štědrý večer :-))

  • Nela
    Nela |

    16. 2. 2014 10:51

    Chtěla bych se zeptat jak dlouho se to dělá? Stupně:)

  • KaRa
    KaRa |

    17. 11. 2012 12:18

    vynikající...jako od babičky...

  • Klárka
    Klárka |

    28. 4. 2011 07:23

    Výborné a jednoduché. S lečem nám to moc nechutnalo, už tu podobný recept je ;-), takto je to akurát .

  • Vlasta Komárková
    Vlasta Komárková |

    24. 4. 2011 10:43

    vznikající recept dávám velkou 1 :-\

  • Anonymous
    Anonymous |

    5. 4. 2011 16:28

    dneska jdu na to :)))

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 3. 2011 22:59

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • borec
    borec |

    6. 3. 2011 10:05

    lečo nažeru pleško

  • Simča S.
    Simča S. |

    20. 10. 2010 19:20

    Zkuste kromě slaniny přidat směs zeleniny jako na lečo - je ty výborné, maso natáhne chuť ze zeleniny a je to moc dobré. Simča S.

  • Eva1
    Eva1 |

    20. 10. 2010 17:27

    Dávám 1. Dobrý recept.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    20. 1. 2010 10:52

    Já slaninu nedávám, ale přidám pórek a papriku. jinak postup stejný. Jsou to moje oblíbené. Dávám 1*

  • Anonym
    Anonym |

    13. 9. 2007 10:37

    Chystám se je udělat se šťouchanými brambory s cibulkou a slaninou. Naservírované do soudečku a obložené zeleninou. Je to sice kalorická bomba ,ale vypadá to a chutná skvěle. Byli jsme na Šumavě a tam v jedné restauraci měli jako přílohu z brambor jenom šťouchané brambory a lepenici, a byla to dobrá změna.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 9. 2007 09:32

    Tyto řízky dělám z hovězího masa.Naskládám nastojato do pekáče a prosypu cibulí a slaninou.Při pečení vznikne výborná šťávička.Nejraději máme s bramborovou kaší přelitou šťávou a posypanou upečenou cibulkou a slaninou.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    13. 9. 2007 09:19

    Tyhle řízky jsou vynikající, dělám je z vepř. kýty a potírám česnekem . Do pekáče skládám naspod anglickou, maso, hodně cibule a nahoru anglickou. Dobrý recept dávám 1.

  • Jitka B.
    Jitka B. |

    13. 2. 2006 12:06

    Tento recept také dělám, jen místo hořčice potírám řízky utřeným česnekem, je to výborné!

  • Jan Melecký
    Jan Melecký |

    6. 2. 2006 15:59

    Tento recept dělám z kuřecího masa. Prokládám ještě cibuli nakrájenou na kolečka a červenou kapií.Jana