Obložené toasty

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks toastový chléb
    • 200
      g šunka 150-200
    • tvrdý sýr Plátky
    • olej Na osmažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozšleháme mléko s vejci a ochutíme solí a pepřem. Plátky toustového chleba rozložíme na stůl(do dvou řad). Na každý plátek chleba položíme kolečko šunky a kousek plátkového sýru (tak, aby sýr nepřečníval přes okraj chleba). Jednu řadu toustových chlebů přiklopíme na druhou řadu chlebů. Trochu přimáčkneme k sobě, aby se moc nerozevíraly. Chleby rozkrojíme od jednoho kraje k druhému (tak, aby vznikly trojúhelníky).
2
Takto připravené chleby opatrně namáčíme v rozšlehaných vejcích (pokud se vejce moc vsáknou, tak dvě stačit nebudou a přidám třetí) a na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách.
3
Je to výborné jako večeře nebo malé pohoštění pro návštěvu.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • ŠÁRKA FOJTÍKOVÁ
    ŠÁRKA FOJTÍKOVÁ |

    10. 10. 2007 12:57

    Omlouvám se,ale toho mléka tam dejte na začátku jen 1/2skleničky a pak podle potřeby přilévejte.Když necháte chleby při namočení v rozšlehaných vejcích delší dobu,tak se vám víc vsáknou.