Oblíbené těsto

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • vanilkový cukr
    • prášek do pečiva
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Toto těsto je jednoduché a hodně využitelné.
2
1) přidáme trochu kokosu nebo kakaa a máme výbornou bábovku.
3
2) Přidat lze i kakao, rozinky a místo prášku do pečiva prášek do perníku --> perník.
4
3) Přidáme kakao, vylijeme na plech, poklademe ovocem (nejlepší jsou jahody a meruňky), potřeme tvarohem a zapečeme.
5
4) Výborně se hodí i na drobenkové ovocné buchty.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Judita
    Judita |

    27. 3. 2014 22:25

    myslim, pane Arnoste, ze kazdymu dojde, ze to nejsou 2 baleni :)

  • Arnošt
    Arnošt |

    10. 11. 2013 15:02

    Asi to bude dobré. Ale musel bych hádat, bez zkušenosti s jinými recepty, kolik vlastně té mouky :-)? 2 čeho? Dvě balení, dva hrnky :-))

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    8. 6. 2007 20:47

    Tohle těsto používám na mnoho způsobů, také však s polohlubou moukou jako Jitka B. Je super, nemůže ho zkazit ani začátečník.

  • emo.pettu
    emo.pettu |

    7. 6. 2007 13:58

    ano, strasne dobre testo.. takhle jednou chtela mamka udelat babovku suchou na snidani, tak sem ji rekla, ze mam lepsi recept nez na tu obycejnou suchou a dusici babovk.tak sem ji s tim pomohla,a jeste ten den se to snedlo...na snidanu nezbylo x))

  • Monika
    Monika |

    19. 3. 2007 13:35

    Toto těsto je opravdu výborné a vláčné. O víkendu jsem z něho dělala buchtu s meruňkovým želé. Poslala jsem i fotku, tak možná bude uveřejněná.

  • pája
    pája |

    27. 3. 2006 16:34

    sníh se může udělat, ale opravdu to není potřeba. Je výborný i bez sněhu.

  • Romana
    Romana |

    26. 3. 2006 14:01

    Dělá se sníh?

  • Alia
    Alia |

    26. 3. 2006 09:58

    Tohle testo je fakt vyborne. Zadne vazeni a podobne, ale vysledek je vynikajici. Diky

  • pája
    pája |

    25. 3. 2006 16:13

    Nejlepší je 1 hrnek hladké a 1 polohrubé

  • Jitka B.
    Jitka B. |

    20. 3. 2006 10:02

    Dělám s úspěchem už roky, jen místo hladké mouky používám polohrubou.

  • pája
    pája |

    17. 3. 2006 10:17

    Hodí se i na velikonočního beránka.