Nutellové rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g nutela
    • 1
      lžíce cukr
    • 100
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme nutellu s máslem do pěny, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, mouku prosátou a smíchanou s kypřícím práškem, uděláme tužší těsto a necháme zabalené do fólie v lednici asi hodinu odpočinout. Z těsta tvoříme rohlíčky, které pečeme při 180 °C asi 8 minut.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Iva M
    Iva M |

    12. 12. 2007 20:17

    Radko, skvělé, mám upečeno.Trochu na plechu povolilo, ale pořád vypadá dobře, pekla jsem včera a dnes už byla ochutnávka.Výborné, měkké, mám vtedy chladnu a v té papírové krabici /na doporučení/ senzační:-) hodnotím 1, jste lepší cukrářka než v krámech

  • Radka Hudská
    Radka Hudská |

    9. 12. 2007 07:24

    přes strojek nedoporučuji, jsou moc dobré, ale potřebují tak 3 týdny uležet v chladu v papírové krabici tzv. na vzduchu.

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    28. 11. 2007 20:02

    Přes strojek jsem je nezkoušela, ale těsto je takové mastnější takže by to možná šlo. Peču je ve stejnou dobu jako vanilkové rohlíčky.

  • Iva Malá
    Iva Malá |

    28. 11. 2007 14:44

    Mám dotaz, šlo by třeba vytlačit přes strojek? A jak je to s uležením. Péct s předstihem nebo se dají hned.

  • mia
    mia |

    28. 11. 2007 12:59

    co je obalit v kakau?

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    15. 11. 2007 19:03

    Tyhle rohlíčky jsem pekla už několikrát a měly docela úspěch. Při pečení se neroztečou, jen je třeba víc hlídat troubu, protože je to tmavé těsto a už se mi stalo, že se jich několik spálilo. Já je neobaluji v cukru, ale konce máčím v čokoládě.

  • Marsí
    Marsí |

    15. 11. 2007 11:45

    Tak tohle je zajímavé. A neroztečou se při pečení ? Také mně to nutí vyzkoušet...-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    13. 11. 2007 13:16

    Musí být výborné, určitě vyzkouším na Vánoce.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 11. 2007 17:54

    rohlíčky obalujeme teplé v cukru? a jakou mají konzistenci musí se uležet?